Vytlačiť túto stránku

Aktívna dovolenka medzi ľadovcom, horami a jazerom

Napísal Rakúsky Turizmus 14. máj 2019

Zell am See-Kaprun v srdci rakúskych Álp je rajom pre par excellence pre dovolenkárov i milovníkov prírody. Na úpätí 3.203 metrov vysokého Kitzsteinhornu a pri priezračnom jazere Zeller See na okraji Národného parku Vysoké Taury sa vám splnia všetky sny o ideálnej dovolenke.

zell am  see kaprun tourismus

Turistika, cyklistika, trailový beh, joga, triatlon, lezenie, golf, jazda na koni, stand-up paddling alebo paragliding: Zell am See-Kaprun je ideálnym regiónom pre športovanie a jeho ponuka aktivít sa stále rozrastá. Od roku 2019 sa turisti môžu tešiť na modernú lanovku Maiskogelbahn a nové tematické chodníky.

Vyrazte do prírody za športovými zážitkami: čistý vzduch, prekrásna príroda a špičková infraštruktúra v Zell am See-Kaprun sú neodolateľnými lákadlami pre všetkých, ktorí milujú aktívnu dovolenku. Vynikajúco vyznačené turistické chodníky vás zavedú na domovské vrchy zellského regiónu, vysokohorské lúky a potom až celkom nahor k trojtisícovkám Národného parku Vysoké Taury. Na vrchu Schmittenhöhe sa nový tematický chodník bude od leta 2019 venovať sile lesa a v Thumersbachu sa na tematickom chodníku „guestbook“ môžete vybrať po stopách slávnych prominentov. Großglocknerská vysokohorská cesta ponúka cyklistické tréningové podmienky extratriedy pre všetkých odvážnych pretekárov a fanúšikovia horských bicyklov určite ocenia adrenalínové zážitky na náročných freeridingových tratiach v Bikeparku Kaprun. O vzrušujúce napätie nie je núdza ani na najvyššie položenom horolezeckom chodníku na svete na múre údolnej priehrady, pri tandemovom paraglidingu alebo zoskoku padákom.

Pohyb v prekrásnej prírode

Ak uprednostňujete väčšiu pohodu a menšiu rýchlosť, podniknite výlet na e-bicykli, zacvičte si rannú jogu alebo sa zavezte vysoko do hôr na lanovke: nová lanovka na Maiskogel vás k turistickým chodníkom a cyklotrasám na tomto domácom vrchu kaprunského regiónu dopraví ešte rýchlejšie. Na fanúšikov golfu čaká 36 najkrajších alpských greenov na golfových ihriskách Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn. Golfový klub Zell am See Kaprun - Saalbach Hinterglemm je jedným z najväčších golfových komplexov v rakúskych Alpách a patrí do exkluzívnej asociácie „Leading Golf Courses Austria“.

Kto dokáže oceniť rozmanitosť, bude Zell am See-Kaprun milovať: dva domáce vrchy – Schmittenhöhe a Maiskogel – ponúkajú turistom veľa dobrodružstiev a zážitkov. K absolútne neodolateľným výletným cieľom v regióne patria vyhliadkové plošiny „Top of Salzburg“ a „Nationalpark Gallery“ v zážitkovom svete Gipfelwelt 3000 na Kitzsteinhorne s kinom a ľadovou arénou, TAUERN SPA – jedna z najmodernejších wellness oáz v Alpách, Kaprunské vysokohorské priehrady, pamiatkovo chránená Großglocknerská vysokohorská cesta a roklina Sigmunda Thuna.

Jazero Zeller See má kvalitu pitnej vody a môžete si tu oddýchnuť nielen pri kúpaní a na pláži, ale aj počas panoramatickej plavby na lodi MS Schmittenhöhe či mnohých iných športových aktivitách. Na novom turistickom tematickom chodníku „guestbook“ v Thumersbachu sa môžete vybrať po stopách slávnych osobností, ktoré mali blízky vzťah k Zell am See-Kaprun. Napínavé príbehy sa dozviete v rámci novej digitálnej prehliadky mesta „Local Guide“, ktorú môžete podniknúť pomocou vášho smartfónu.

V kalendári nájdete v lete veľa úžasných podujatí – od súťaže IRONMAN 70.3 až po šou „Zeller Seezauber“, ktorá vám vyrazí dych.

Absolútna novinka! Od leta 2019 je k dispozícii dopravná karta pre všetkých hostí, ktorá umožňuje držiteľom používať bezplatne hromadnú dopravu - autobusy, vlaky a lokálnu Pinzgauskú železnicu, počas celej doby pobytu od 1. mája do 31. októbra 2019.

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE:
Jazero: Zeller See
Turistika: 400 km
Cyklotrasy: 230 km
Poloha: Salzburg (80 km), Mníchov 220 km
Letná turistická karta: Letná karta Zell am See-Kaprun

Zdroj foto: Radfahren mit Blick auf Zeller See - Bike tour with view over Lake Zell  (c) Zell am See-Kaprun Tourismus

15601 komentárov