Nepodceňte výber letnej dovolenky pri mori

Pomaly, ale isto sa začína letná sezóna a väčšina dovolenkárov už má vopred zajednanú dovolenku a len odpočítava dni, kedy nasadnú do lietadla. Ak však vyberáme ubytovanie v svetoznámych dovolenkových destináciách, nemali by sme sa unáhliť a výber ubytovania by sme si mali dostatočne premyslieť.

italy holiday1100x733

Je cena až taká dôležitá?

Slovenské rodiny pri výbere dovolenky zohľadňujú najmä cenu, pričom práve cena nie je až taká podstatná. Podstatný je najmä výber cestovnej kancelárie. Je dôležité, aby ste mali istotu, že cestovná kancelária je poistená proti úpadku a či v prípade krachu neprídete o svoje peniaze. Odporúčame vám nesústreďovať sa len na cenu. Môže sa stať, že oveľa podstatnejšie veci prehliadnete a prídete na to, až keď budete na mieste alebo sa niečo stane. Možno hotely na Sardínii nebudú presne podľa vášho gusta, ale možno aj áno.

Skúsenosti známych

Ak chcete ísť do Talianska, dajte si do vyhľadávačoch slovné spojenie „dovolenka v Taliansku“. Pootvárajte si všetky web stránky cestovných kancelárii, ktoré ponúkajú dovolenky v Taliansku a keď tak, popýtajte sa svojich známych, o ktorých viete, že boli v Taliansku. Tí vám najlepšie poradia. Poukazujú vám fotky a čo je najlepšie, budete vedieť, ako v skutočnosti vyzerá dovolenkové stredisko. Mnohé cestovné kancelárie používajú neaktuálne, poprípade upravené fotografie.

Aktivity v okolí

Rátajte s tým, že dni na dovolenke nebudete tráviť len na pláži a v hoteli. Zistite si teda vopred, ešte predtým, ako zájazd zajednáte, akým voľnočasovým aktivitám sa budete môcť v okolí alebo priamo vo vašom hoteli venovať. Rodiny s malými deťmi požadujú detské kútiky. Slobodní ľudia zase discobary a rušný nočný život. A niekomu bude stačiť, keď si bude môcť uvariť kávu v koťogu. Pre tých čo nevedia, je to Moka kávovar, ktorý vynašiel ešte v roku 1933 Talian Alfonso Bialetti.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.