Automobilistické tipy ...

... na dovolenku, vhodné pre rodiny s deťmi  aj pre páry.


Skoro každý člen rodiny už má mobilný telefón a v prípade, že máte naplánovanú dlhšiu trasu, napríklad do Dalmácie, riziko vybitia batérie sa zvyšuje. Zákon schválnosti zapracuje, a v jeden moment začnú všetky mobilné telefóny signalizovať vybitie. V takomto prípade poslúži na nabitie energie nabíjačka, ktorú zapojíte do zásuvky zapaľovača. Ďalším problémom je navigácia, ktorá je odkázaná na zásuvku autozapaľovača, prípadne ďalšie „technické vychytávky“ rodiny. Množstvo automobilových zapaľovačov je však obmedzený, preto pomôže rozdvojka pre zapojenie viacerých prístrojov do autozapaľovača v aute.

Rozdvojka autozapaľovača umožňuje počas cesty autom napájať z konektora autozapaľovača súčasne dve zariadenia. Jej vybavenie je prispôsobené rôznym druhom koncoviek a tiež diódou, ktorá indikuje stav zapojenia. Cena sa pohybuje do 10 €. Pre majiteľov starších autorádií, bez USB portu je určený výrobok TuneBase FM, do ktorého napojíte iPody všetkých verzií. Vkladá sa do zásuvky autozapaľovača a zvuk sa prenáša na kanáloch FM v rozsahu 88,1 MHz – 107,9 MHz.

Navigácie
S novinkou prichádza výrobca TomTom (XL2 IQ Routes Edition), ktorý doplnil menu o funkciu, ktorá informuje o navádzaní do jazdných pruhov. IQ Routes reálne analyzuje deň, dobu a rýchlosť, čím nám šetrí čas a peniaze.

„Mobilné“ navigácie
Stále obľúbenejšie sa stávajú navigácie z mobilných telefónoch.

Nokia umožňuje stiahnuť mapy bezplatne a to vďaka vlastnej firme NAVTEQ. Navigácia je určená pre vodičov aj peších, ponúka nové doplnky, obsah a služby pracujúce s aktuálnou polohou.

iPhone/iPod touch
NearestWiki – slúži hlavne pri potulkách mestom, v režime Augmented Reality sa vám zobrazia informácie o mieste, kde sa nachádzate a iné zaujímavosti (článok na Wikipedii a mapy)

WikiMe – aplikácia vhodná pre milovníkov pamätihodností v meste, poskytne vám informácie o oblasti v ktorej sa práve ste
eBuddyPro – aplikácia určená pre mladých, pretože umožňuje zostať v kontakte so všetkými priateľmi na sociálnych sieťách



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.