Auto v zime I.

Počet automobilov na našich sídliskách je stále viac a garáži na ich odstavenie čoraz menej. Prečítajte si ako možno nášho „tátoša“ sčasti ochrániť.

Zima a ľadový koberec prináša na naše cesty potrebu soliť a následne vzniká "hmota", ktorá nám znečisťuje auto. Popri tom sa pridružia aj ďalšie znečisťujúce faktory. Pre dobrý základ ochrany laku na vozidle slúžia leštidlá, ktoré by sme v rámci zimného obdobia mali použiť aspoň 3 krát.

Umývať auto v zime je nevyhnutné. Ak je to možné uprednostnite spôsob ručného umytia vášho motorového vozidla. Profesionáli používajú kvalitnú autokozmetiku, ktorá je na trhu drahá a majú aj špecializované prostriedky. Tieto prostriedky sú šetrné k povrchovým lakom, chrómu, plastom a podobne. Jedinou nevýhodou je cena.

Umývačka, je vhodnou alternatívou pre tých, ktorí nemajú čas alebo prostriedky na ručné umývanie auta. Aby ste ochránili vaše auto pred poškodením a pred samotným zašpinením, spísali sme niekoľko dobrých rád:
- v zimnom období používajte program s predumytím, tento program slúži na odstránenie mechanických nečistôt
- následne po šampónovaní je dôležitý oplach, aby sa všetky nečistoty dôkladne zmyli
- kefy, ktoré sa používajú v umývačkách sú zväčša umelohmotné, ale čoraz väčším trendom sú kefy textilné, ktoré sú aj najšetrnejšie
- ten kto si auto neošetruje ručne, by mal jazdiť do umývačky 2-3 za mesiac
- program horúceho vosku odporúčame minimálne raz za mesiac
- po umytí je vhodné utrieť dosucha gumové tesnenia a namazať silikónovým olejom, aby nezamŕzali okná a dvere

Tip:
Pred zamŕzaním okien nám poslúži preventívny postrek rozmrazovačom alebo plachta na sklo.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.