Zahmlievanie v aute

Často sa nám v zimnom období stáva pri mrazoch, že sa nám okná vo vnútri zahmlievajú. Ponúkame vám niekoľko rád, ako sa tomu vyhnúť.

>> Móda >> Aktuálne >> Zahmlievanie v aute

Zima nám prináša niekoľko nepríjemností spojených s prevádzkou auta ako raňajšie odmrazovanie, nepríjemná jazda po nebezpečných zľadovatených a neodhrabaných cestách a podobne.
Prvý teplotný rozdiel vo vnútri auta vzniká našou prítomnosťou vo vnútri. Náš teplý dych podporuje zahmlievanie okien. Práve preto je potrebné čo najskôr začať kúriť a nasmerovať vetráky na okná.

Prečo sa nám zahmlievajú okná?
Na okne sa vyzráža vlhkosť zo vzduchu a vytvoria sa mikroskopické kvapky, ktoré spôsobujú zahmlievanie. Čím je okno špinavšie, tým je zahmlievanie väčšie. Vytvárajú sa väčšie kvapky, ktoré bránia vo výhľade.
Výrobcovia autoskiel zatiaľ neponúkajú chemickú ochranu pred zahmlievaním, ktorá by sa dala ľahko naniesť. Pomôcť si môžete zapnutím funkcie vyhrievania čelných okien, ktorá spomínanému problému za bráni. V prípade ak máte vo výbave klimatizáciu, jej zapnutím podobne odstránite problém zahmlievania.

Ako správne čistíme:
- okná by sa mali v rámci čistenia umývať aj zvnútra
- po chemickom očistení je dobre okná zvnútra vyutierať dosucha
- prípravky zabraňujúce zahmlievaniu obchodná sieť ponúka v kréme, v spreji alebo napustenou hubkou či handričkou
- krém je účinnejší a vydrží dlhšie ale i drahšie

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.