Záhadné nehody

Existujú dopravné nehody, ktoré možno označiť ako geofyzikálne. Nie sú výplodom mozgov nudiacich sa fyzikov, ale fakt. Čítajte ďalej...

>> Móda >> Aktuálne >> Záhadné nehody

Väčšina ľudí sa zvyčajne správa ako deti - čo nevidia, to pre nich neexistuje. K tým nevideným skutočnostiam patria aj elektromagnetické polia (geofyzikálneho alebo technického pôvodu), a hoci sú širokou verejnosťou "zľahka brané na vedomie" (veď s nimi "pracovali" už aj staré civilizácie), príliš často sa na ne zabúda.

Elektromagnetické polia však majú neodškriepiteľný podiel na dopravnej nehodovosti: najmä ak pôsobenie elektromagnetického poľa geofyzikálneho pôvodu "podčiarkne" pohyb podzemnej vody a k tomu sa ešte pridá elektromagnetické pole spojené s poveternostnými zmenami. Výsledkom je zmena aktuálneho zdravotného stavu vodiča a jeho reakčných schopností. To, čo za daných okolností niekedy nasleduje, býva obvykle už veľmi dobre vidieť, neraz sa to však ťažko chápe, ba dokonca sa to "vymyká zdravému rozumu".

Vodič napríklad z neznámych príčin zatočí volantom a zíde z cesty alebo vojde do protismeru; v miernejšej zátačke ide rovno, hoci je presvedčený, že primerane otáča volantom; na chvíľu "stratí vedomie" a s očami na značke "daj prednosť" pokračuje v jazde bez toho, aby sa rozhliadol. Ak sa tento typ zlyhaní u vodičov opakuje na určitých miestach alebo v rámci určitých úsekov, je zjavné, že ide o vplyv vonkajšieho fyzikálneho prostredia.

Vnímavý vodič, ktorého vegetatívna nervová sústava citlivo reaguje na dráždivé vplyvy, totiž prijíma z uvedených elektromagnetických polí impulzy, ktoré ho vedú k rôznym "záhadným" reakciám, neraz so smrteľnými následkami, či už pre neho samotného, alebo okolie.

Napríklad v Nemecku je veľmi známy úsek diaľnice medzi Frankfurtom nad Mohanom a Manheimom - "úsek smrti" - , v rámci ktorého (v päťdesiatych rokoch) v priebehu piatich rokov prešlo viac ako sedemsto vodičov cez deliaci trávnatý pás a vošlo do protismeru. Zahynulo tu cez dvesto ľudí. Na Slovensku patrí k takýmto "pozoruhodným" dopravným úsekom štvorkilometrový úsek cesty medzi Sencom a Viničným. Až do roku 1993 (kedy na ňom boli prevedené fyzikálne opatrenia tlmiace dráždivé vplyvy na živé organizmy) sa na ňom stalo množstvo dopravných nehôd, veľmi často so smrteľnými následkami. Od uvedeného roku sa na tomto úseku znížil počet havárií o štvrtinu a do roku 2001 nebola ani jedna smrteľná. Podobné lokality sa vyskytujú aj v okolí Bratislavy, Trenčína, Žiliny, Banskej Bystrice...

Ako na cestách eliminovať vplyv elektromagnetických polí "vlastnými silami"?
- Používajte pri šoférovaní kožené rukavice alebo si dajte volant potiahnuť kožou.
- V úsekoch častých dopravných nehôd spomaľte a držte volant iba jednou rukou, čím sa zamedzí vytvoreniu "uzavretého okruhu" a silnej prútkarskej reakcii.
- Pri splne a búrkovom počasí jazdite mimoriadne opatrne a radšej pomaly.
- Nešoférujte nevyspatí, unavení a v nevyvetranom aute - to všetko zvyšuje citlivosť na podráždenia z vonkajšieho fyzikálneho prostredia.
- Môžete si tiež zaobstarať špeciálne "rušiče", ktoré dokážu zhomogenizovať elektromagnetické polia v okruhu siedmych metrov a týmto spôsobom fyzikálne optimalizovať vnútorný priestor auta.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.