Vytlačiť túto stránku

Inšpirácia zo sveta šperkov: kvôli týmto kúskom budete milovať jeseň

Napísal KČ 07. október 2020

Kým slnečného svitu ubúda, príroda sa nám doslova mení pred očami a jej pestrofarebný kabát nám pripomína, že je ten správny čas pre sezónnu obmenu šatníka. Ale nielen to. Revíziu si rozhodne zaslúžia aj naše šperkovnice.

boho_sperk1

Rozoviatú Boho bižutériu, ktorú ste nosili k vode, nechajte odpočinúť. Váš outfit najlepšie doplnia elegantné a luxusnejšie kúsky. Vzdávať sa naopak nemusíte vrstvených retiazok, tie môžu byť ozdobou jednofarebného roláku či topu ku krku. Správne zvolený šperk vám dodá ten správny šmrnc. Priebojníkmi v tejto disciplíne sú neomylne šperky s farebnými kameňmi. Niektoré sú pre toto obdobie ako stvorené.

V farbe granátového jablka

Červeno-fialová magenta je jednou z top farieb pre tohtoročnú jeseň. Z drahých kameňov sa ňou pýši menej známy granát rhodolit. Náušnice z ružového zlata s rhodolitmi pripomínajú semienka granátového jablka a sú výrazné aj jemné zároveň.

boho_sperk2

Temný vltavín a žiarivý peridot

Zelená farba je spätá s upokojením a regeneráciou. Tento efekt môže mať aj šperk so zeleným drahokamom. Než si urobíte chvíľku na prechádzku v lese, môžete mať kúsok českej prírody pri sebe v podobe prívesku zo zlata s vltavínom. Pochmúrne dni zase rozsvieti prstienok s oválnym vltavínom zdobený diamantmi. Tento prekrásny drahokam vo farbe čerstvej trávy sa nestratí ani na tmavšom svetri.

boho_sperk3

Citrín vás pozitívne naladí

Pohľad do pestrofarebnej jesennej krajiny stojí za to. S drahokamom citrínom v hrejivom žltom odtieni si trochu z tejto krásy môžete privlastniť pre seba. A úplne stačí jemný doplnok v podobe minimalistického náramku s citrínom v žltom zlate.

boho_sperk4

Ako zladiť šperky s jesenným outfitom?

Oblečenie zakrýva väčšiu plochu tela, a šperkom sa teda dostáva menej priestoru. Hodia sa nám preto retiazky či náhrdelníky, ktoré budú vyzerať dobre nielen na koži, ale aj na svetri. Náušnice sa nám lepšie budú nosiť také, ktoré sa nezamotajú do šály a šatky, ideálne napichovacie alebo kratšie visiace.

A ako sa dajú farebné drahokamy kombinovať s oblečením? Žiadnu vedu v tom nehľadajte. Jesenné farby, ako je tmavo červená, vínová, fialová, sýto zelená, žltá a hnedá, môžete voľne mixovať. Výborne bude vyzerať napríklad vltavín alebo granát rhodolit na horčicovo žltej blúzke, citrín si bude rozumieť s vínovým svetrom atď. Akákoľvek z týchto farieb tiež skvele doplní v tejto sezóne všadeprítomnou béžovú či telovú. Pozrite sa na výber šperkov s drahokamami z ateliéru KLENOTA. Jeseň je hravá, vy buďte tiež!

boho_sperk5

Zdroj foto: Ateliér KLENOTA