Vreckovky - staronový módny doplnok

Vreckovky vraj poznali už v starovekom Ríme a Grécku, ale až v 16. storočí sa prestali skrývať vo vrecku a stali sa z nich módne doplnky. Ženy ich držali v rukách a snažili sa zladiť ich s vejárom alebo iným doplnkom. My sme na bavlnené vreckovky na dlhé roky zabudli a teraz nanovo objavujeme ich čaro.

noa20

Vreckovky, tak ako mnohé iné predmety, sa stali obeťou nášho konzumného života, kde chceme mať všetko rýchle a jednoduché. Jednorazové poháre, slamky, tyčinky do uší, papierové servítky... Všetko použijeme na pár sekúnd a odhodíme. A pritom látkové vreckovky nám nielen že slúžia roky, ale ešte môžu byť aj veľmi štýlové, dizajnové a mať tak aj úlohu módneho doplnku.

Na Slovensku nedávno vznikla značka Noa!, ktorá nám vracia tento tradičný výrobok avšak s úplne netradičným dizajnom. Dokazuje, že vreckovky nemusia byť len nudné biele, ale môžu mať v sebe aj vtip a kreativitu.

„Chceme vrátiť vreckovky späť medzi ľudí a ukázať, že môžu byť veľmi nápadité. Na našich vreckovkách, tak detských ako aj dospeláckych, nájdete vtipné texty a výraznú grafiku,“ hovorí Naďa Urbanová zo značky vreckoviek Noa!

Toto je pár ukážok Noa! vreckoviek zo 100% bavlny, ktoré boli ušité s láskou a so zmyslom pre humor na Slovensku:

DOSPELÁCKE (Zdroj foto: NOA)

noa_adult

DETSKÉ (Zdroj foto: NOA)

noa_kids

Tak, ako sa snažíme vyhýbať iným jednorazovým produktom, tak by sme postupne mali znížiť aj spotrebu papierových vreckoviek, ktoré nám slúžia len pár sekúnd a navyše sú balené v plastovom obale. Okrem toho, že látkové vreckovky nám vydržia dlhú dobu, sú v porovnaní s papierovými aj oveľa príťažlivejšie farebným dizajnom.

Vedia preto poslúžiť aj ako módny doplnok. Ozdoba do vlasov, na ruku, do vrecka saka – fantázii sa medze nekladú. Naša rada znie – nebojte sa vytŕčať. Vreckovka môže podčiarknuť váš štýl a navyše podporíte udržateľnú módu a lokálnych výrobcov.

Viac informácií nájdete na www.noavreckovky.sk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.