Päť denimových trendov

Denim je akousi povinnou výbavou každého šatníka. Je nadčasový a univerzálny. Elegantný aj športový. Ako správne kombinovať denim a čoho sa v šatníku nemusíte vzdávať ani po rokoch? Prinášame päť denimových trendov, s ktorými nešliapnete vedľa počas tohto roka.  

Roztrhané, rozšírené, aj s vysokým pásom

Obľúbené sú „roztrhané“ džínsy a trendom tejto sezóny je tiež návrat 70. rokov.  Džínsy sú v spodnej časti rozšírené a dlhé, môžu mať aj bočné rozparky pri členkoch. „Veľkým hitom sezóny ostáva najmä vysoký pás, či už so širokými nohavicami alebo v úzkom prevedení. Dokonale tvaruje postavu a dodáva ženské krivky. Stačí si už vybrať podľa postavy. Ak má žena širšie stehná či hrubšie lýtka, vhodné sú skôr širšie nohavice,“ radí odborníčka na módu Andrea Ziegler.

Celá v denime

Obliecť sa od hlavy po päty do denimu nie je vôbec módne faux pas. „Ale pozor nemali by sa kombinovať teplé odtiene so studenými. Môžu sa kombinovať rôzne farby denimu, mal by však byť zladený v studenom alebo teplom podtóne. Možností je neúrekom. Napríklad aj červená bunda s bielymi rifľami so šedou košeľou môže vypáliť chic,“ odporúča A. Ziegler.

Ukážte členky

Sedemosminové džínsy, či takzvané culottes, sú štýlovým kúskom šatníka. „Zvyčajne sú strihnuté do polovice lýtok a široké. Vyzerajú skvele s blúzkou a lodičkami. Rifle sa nosia aj v štýle vintage. Majú skladanie v prednej časti. Dámam so ženskými krivkami, plnšími bokmi by som sa tomuto strihu vyhýbala. Zbytočne by im robili objem, ktorý nepotrebujú. Volila by som skôr hladký strih bez zbytočného riasenia,“ vysvetľuje stajlistka.

Nielen klasika

V tejto sezóne sa hodia do skrine aj denimové šaty či sukne. Úzke, voľnejšie, so zdobením, s veľkými rukávmi či viazaním v páse. „Silným trendom sú midi dĺžky rifľových sukien. Môžu mať vpredu rozparok alebo sú áčkové a ponúkajú veľký priestor práve na zakamuflovanie nedostatkov. Tento typ sukne je ideálny pre dámy s viac ženskými krivkami, ale tiež pre dámy, ktoré potrebujú pridať na objeme. Taký príjemný univerzálny kúsok. Stačí k nej dať blúzku, biele tričko, ale tiež rifľovú košeľu a bude to vyzerať nadčasovo a štýlovo,“ hovorí A. Ziegler.

Oversize dodá šmrnc

Oversize rifľové bundy sú hitom tejto sezóny. „Nie každý ich však môže mať vo svojom šatníku, lebo nie každý v nich bude vyzerať dobre. Závisí od strihu. Nie je totiž štýlové ak bude nositeľka takejto bundy vyzerať akoby sa v nej strácala. A tiež by nemala pôsobiť väčšia, ako je v skutočnosti,“ dodáva A. Ziegler.

Tip: Ak hľadáte nové denimové kúsky, inšpirujte sa aktuálnou kolekciou značky F&F a buďte štýlová každý deň. F&F ponúka džínsy na akúkoľvek príležitosť. Navyše, teraz za mimoriadne výhodné ceny. Viac na www.F-F.com. 

Zdroj obrázkov: F&F

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.