Vytlačiť túto stránku

Dobré opasky, ktoré pristanú každej dáme

Napísal KČ 25. marec 2019

Opasky tvoria dôležitú súčasť našich outfitov. Niekedy si ich dávame len preto, aby nám osviežili náš outfit, niekedy zase preto, aby nás ochránili od toho, aby nám padali nohavice. Ako si ale vybrať dobrý opasok?

kc 250319

Investujte do kvalitného koženého opasku

Ak chcete dobrý opasok, odporúčame vám investovať do kvalitných kožených opaskov. Ak si kúpite koženkový, už na prvý pohľad budete vidieť rozdiel medzi koženkovým a koženým opaskom. Koženkové opasky majú nízku životnosť a už po pár noseniach vám začne povrch opaska praskať a lámať sa. Investícia do kvalitného koženého opasku sa vám oplatí. Opasok je vyrobený z kvalitnej hladenice, ktorá pri správnej starostlivosti vydrží dlhé desaťročia.

A čo farba? 

Odporúčame skôr klasický čierny, hnedý, béžový, sivý. Ak chcete farebné, počítajte s tým, že sa vám budú horšie kombinovať. Vyberajte len takú farbu, ktorú budete môcť skombinovať s väčšinou vášho oblečenia. Skvelou farbou však bude tmavo modrá. Tá sa vám bude hodiť k džínsom, pretože tie sa väčšinou predávajú v modrom farebnom prevedení.

K čomu ich budete nosiť?

Moderné dámske opasky si však vyberajte aj podľa toho, k čomu ich plánujete nosiť. Budete ich nosiť k elegantným kostýmovým nohaviciam, alebo ich budete nosiť k džínsom, čiže preferujete skôr športovejší ležérny štýl?

Pri výbere dobrého moderného opasku sa sústreďte aj na počet dierok a kvalitu zapínania. Nielen materiál, ale aj toto rozhoduje o tom, či si daný opasok máte kúpiť, alebo máte uprednostniť iný, podstatne kvalitnejší.

Ako uchovávať dámske opasky?

Zabudnite na stočenie a pohodenie len tak do zásuvky. Kožené opasky, ale aj látkové opasky by sa nemali nechávať na nohaviciach a nemali by sa stočiť a odložiť do šaflíka. Opasok je potrebné vešiavať na opaskové vešiaky. Tieto vešiaky zoženiete v bársakom obchode s nábytkom, treba sa len popýtať.