Koľko sme ochotné zaplatiť...

... za spodnú bielizeň? Prieskum medzi českými a slovenskými ženami potvrdil ochotu investovať viac do kvalitných a slušivých výrobkov.


Má to však dve strany mince

Obvyklá cena, ktorú sú české a slovenské ženy ochotné zaplatiť za podprsenku, oproti roku 2010 jemne stúpla. Drahšie modely, ktoré si naše dámy doprajú, však kompenzujú lacnejšími nohavičkamimenším počtom podprseniek kúpených za rok. Vyplýva to z prieskumu, ktorý u svojich registrovaných zákazníčok uskutočnila značka bielizne Triola underwear.

Výsledky prieskumu z roku 2012 by sa v porovnaní s dátami z roku 2010 dali interpretovať aj tak, že české a slovenské ženy začínajú pri podprsenkách pred kvantitou uprednostňovať kvalitu. Viditeľný je totiž nárast ochoty zákazníčok zaplatiť za kvalitnú podprsenku vyššiu sumu než v minulosti.


Prieskum v percentách pri podprsenkách

Kým pred dvoma rokmi 31% respondentiek obvykle za podprsenku nedalo viac ako 20 eur a 24% sa pohybovalo v intervale od 20 do 28 eur, dnes po týchto cenových kategóriách siaha už iba 27% (do 20 eur) a 19% (20 – 28 eur)žien. Časť zákazníčok sa tak pri výbere podprsenky posunula do vyššieho cenového segmentu – podprsenky drahšie ako 28 eur si dnes obvykle kupuje o 8% žien viac než v roku 2010. Najviac žien (36%) za podprsenku zvyčajne platí od 28 do 40 eur.

„Rastúca ochota žien priplatiť si za vhodný model podprsenky pravdepodobne súvisí s osvetou okolo správneho výberu spodnej bielizne. Stále viac dám si tak, našťastie, uvedomuje, že dokonale padnúca kvalitná podprsenka je veľmi dôležitá nielen pre ich komfort, ale aj zo zdravotného hľadiska,“ hovorí Michaela Barochová, manažérka marketingu a oddelenia vývoja spoločnosti Triola underwear.


Prieskum v percentách pri nohavičkách

Práve tu je totiž viditeľný opačný vývoj, a to odklon žien skôr k lacnejším modelom. Za nohavičky obvykle zaplatí maximálne 8 eur 57% z nich, čo je o 6% viac ako v roku 2010. Zodpovedajúco tak klesol aj počet žien, ktoré za nohavičky platia vyššie sumy.


Šetrenie prejav krízy

Šetrenie peňazí, ktoré dámy investujú do „lepších“ podprseniek, sa odráža aj na počte kúpených kusov. Najviac žien si síce stále kupuje 3-4 podprsenky za rok (45%), podiel tých, ktoré si doprajú viac ako 3 ročne však za ostatné dva roky zľahka poklesol (zo 66% na 60%). O 7% naopak narástla skupina žien, ktoré si ročne kúpia maximálne 2 nové podprsenky.

Výsledky prieskumu na záver naznačili, že nároky na spodnú bielizeň sa zvyšujú najmä u mladých žien. Triola underwear, ktorá reprezentuje bielizeň vysokej kvality vypracovania, aj dizajnu, totiž od roku 2010 zaznamenala výrazné omladenie záujemkýň o svoje modely. Podiel jej zákazníčok do 25 rokov sa tak viac ako strojnásobil (zo 7% na 24%) a spolu s 10%-ným nárastom podielu žien vo veku 26-35 rokov táto skupina definitívne prevážila nad staršími zákazníčkami. Nárast mladšej generácie zákazníčok súvisí aj s tohtoročným uvedením novej značky Like YOU, ktorá je určená práve mladým ženám s veľkosťami D+.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.