Nepodceňujte výber spodného prádla

Výber vhodného spodného prádla rozhodne netreba podceniť. Dôvodov je viac. Nevhodne zvolený materiál alebo veľkosť môže mať viacero negatívnych následkov.


Od faux pas typu vytŕčajúcich tango nohavičiek v nevhodnej chvíli, cez nepríjemné škriabanie alebo tlačenie až po vážne zdravotné problémy, alergie alebo kožné ochorenia.

Často sa stáva, že tričká alebo nohavice vyberáme hodiny, ale keď ide o spodné prádlo tak vezmeme prvé ktoré uvidíme. Je to však veľká chyba. Spodné prádlo prichádza do bezprostredného kontaktu s pokožkou a navyše práve v intímnych partiách, kde by sme mali byť zvlášť opatrný.

Ako si teda vybrať to správne spodné prádlo? Prvý faktor, ktorý by sme mali zohľadniť je pohodlie. Spodné prádlo by nemalo byť moc veľké, ale ani malé. Nemalo by nás tlačiť, ťahať a samozrejme ani škrabať.

Ďalší dôležitý faktor je materiál. Neexistuje samozrejme univerzálna rada pre všetkých. Vo všeobecnosti sa však za najvhodnejší materiál považuje bavlna alebo iné prírodné materiály. Ideálnym zložením môže byť 100% bavlna alebo z bavlny by mala minimálne tá časť, ktorá prichádza do kontaktu s intímnymi partiami, napríklad vnútorná časť nohavičiek.

Podceňovať netreba ani starostlivosť o spodné prádlo. Odporúča sa, spodné prádlo prať na najvyššej možnej teplote akú dovoľuje materiál. Dôležitú úlohu môže zohrať aj prací prostriedok alebo aviváž.

Väčšina z nás však stále musí pozerať predovšetkým na cenu. Cenové rozdiely sú naozaj výrazné. V tomto prípade by však cena určite nemala byť hlavným faktorom pri výbere. Oveľa dôležitejšia je pohodlnosť a vhodne zvolený materiál. Samozrejme ani tu neplatí, že čím drahšie, tým lepšie, a preto treba hľadať rozumný kompromis medzi cenou a kvalitou.

Foto: Astratex.sk 

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.