Čas hrozna

Pre zdravých ľudí s nadváhou je týždenná hroznová diéta ideálny spôsob ako znížiť svoju telesnú hmotnosť a pritom sa dobre a zdravo najesť...

>> Móda >> Aktuálne >> Čas hrozna

Hroznový vinič pochádza z teplých južných krajín, pričom tie najvyhľadávanejšie odrody viniča sa pestujú v stredomorskej oblasti. U nás sa viniču darí na slnečných stráňach Malých Karpát, a v niektorých oblastiach južného a východného Slovenska. Vinári tvrdia, že najlepšia víno sa rodí na pomedzí teplých a chladnejších oblastí.

Samozrejme, nielen víno je obľúbenou súčasťou jedálneho lístka... Sladké hrozno - biele i červené - patrí medzi vyhľadávané ovocie, ktoré je okrem iného ideálnym "prostriedkom" znižovania nadváhy. Obsahuje totiž množstvo vlákniny, ktorá podporuje pohyby čriev a odstraňuje tak zápchu, pôsobí odvodňujúco, detoxikačne a viaže tuky. Hrozno tiež obsahuje takmer všetky vitamíny skupiny B a hroznový cukor do určitej miery dvíha hladinu cukru v krvi, čím organizmus chráni pred únavou, vyčerpaním a poruchami koncentrácie; k tomu hrozno ponúka nezanedbateľné množstvo kyseliny listovej, vitamínu C, mangánu, horčíka a draslíka.

Liečivé účinky hrozna možno zhrnúť do niekoľkých bodov:
- odstraňovanie zápchy
- prečistenie obličiek, močového mechúra a močových ciest
- eliminácia predmenštruačného syndrómu
- potlačenie únavy, nervozity a depresie
- podpora metabolizmu cukrov
- redukcia hmotnosti.

Tip: Týždenná hroznová diéta pomôže organizmu zbaviť sa nielen časti nadváhy, ale aj škodlivých látok a prekyslenia. Pre telo je to ideálna príprava na zaťažkávajúce zimné mesiace.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.