Vytlačiť túto stránku

Ako si hravo uvariť zdravo a finančne nenákladne?

Napísal Trumpeter 12. január 2020

Zdravé a chutné jedlo minimálne päťkrát denne je základ stravovania. Na to, aby naše telo fungovalo správne, potrebuje dostatok vitamínov, minerálov a bielkovín, bez ktorých inak nemá energiu na každodenné plnenie svojich povinností. 

polievka_miomat20

Plnohodnotné potraviny v obchodoch so špeciálnou výživou sú však pre väčšinu z nás finančne nedostupné, preto sa mnoho ľudí zdravého stravovania radšej vzdá. Súčasný životný štýl je príliš rýchly a pre pracovnú zaneprázdnenosť väčšina ľudí nemá čas dopriať si kvalitné a plnohodnotné jedlo každý deň. Našťastie však existuje efektívne riešenie v podobe zázračného pomocníka „hrnček, var“ - MioMatu. Ide o prístroj, ktorý dokáže za niekoľko minút pripraviť čerstvé a chutné raňajkové kaše, zeleninové polievky, smoothie a rastlinné mlieka. Bez zbytočného státia pri množstve hrncov a neustáleho kontrolovania, či už je jedlo hotové. Stačí vložiť ingrediencie do spotrebiča, stlačiť tlačidlo a počkať, kým sa jedlo pripraví. Voľný čas, ktorý sa vám zrazu ponúkne, môžete využiť napríklad na upratovanie, chvíle s rodinou či relax vo vani. „MioMat pripraví polievku na obed len za 25 minút a chutné smoothie len za dve minúty. A to všetko celkom sám, čo ocenia najmä mamičky malých detí či vyťažení ľudia. Varenie v ňom je vďaka jeho rýchlosti ekonomické nielen s ohľadom na váš čas, ale i peňaženku,“ ozrejmujú MioMatky Zuzana a Simona.

Ako na to?

Varenie v MioMate je celkom jednoduché a zvládnu ho aj začiatočníci, ktorí sa v kuchyni nezvyknú príliš zdržiavať. Stačia čerstvé potraviny a chutné jedlo vykúzlite behom pár minút. Napríklad v prípade raňajkovej kaše stačí ovos alebo iná obilnina, škorica a voda, ktoré vložíte do prístroja a necháte ho pracovať v programe mash/soup, aby ste sa o necelú polhodinu mohli tešiť na vynikajúce a zdravé jedlo. MioMat za vás uvarí aj rozmixuje, a tak sa už nemusíte o nič starať. K dispozícii máte aj raw program, ktorý ohreje potraviny na 42 stupňov, teda za 15 minút pripravíte domáce rastlinné mlieka z orechov alebo výborné zeleninové polievky. „Vďaka raw programu sa efektívne zachovajú vitamíny a minerály obsiahnuté v jedlách. MioMat si obľúbia aj ľudia, ktorí preferujú rôzne formy zdravého stravovania či alergici,“ hovoria MioMatky. Základom je dobrá kvalita potravín, ktorá urobí jedlá ešte chutnejšími. Ingrediencie by mali byť vždy čerstvé, predvarené potraviny až také vhodné na prípravu v MioMate nie sú. 

Ako správne nakupovať?

Vďaka globalizácii sa k nám dováža množstvo ovocia a zeleniny z celého sveta, ale je pomerne ťažké orientovať sa v jednotlivých druhoch a ich kvalite. Podstatné je uvedomiť si, že niektoré tropické druhy k nám cestujú aj niekoľko týždňov, preto sa trhajú ešte nedozreté. Takéto ovocie a zelenina logicky nemôžu obsahovať potrebné vitamíny, ktoré nášmu telu následne chýbajú. Preto je vhodnejšie upriamiť sa najmä na potraviny z blízkeho okolia a lokálne vypestované plodiny, ktorých pôvod je možné ľahko overiť. Dnes už nie je problém nájsť si vlastných lokálnych dodávateľov, u ktorých sa dá spoľahnúť na to, že ich výrobky sú kvalitné.

Finančne výhodná investícia

Okrem rýchlej a spoľahlivej výroby celého radu chutných dobrôt šetrí MioMat navyše aj peňaženku. Už žiadne veľké nákupy a vymýšľanie honosných jedál. Stačí jednorazová investícia do výrobku a môžete si dopriať chutné jedlá pre celú rodinu bez množstva nepotrebných hrncov.