Vytlačiť túto stránku

Leto čas piknikov a záhradných párty

Napísal femme, Ikea 05. jún 2017

Dni sa predlžujú, príroda je v rozkvete a všetko naokolo srší pozitívnou energiou. Ideálny čas na piknik a záhradnú párty!  Zastavte sa na chvíľu a užite si čas strávený so svojimi blízkymi. Vďaka praktickým tipom z IKEA  a našim receptom bude príprava na piknik naozaj jednoduchá! 

PIKNIK

Všade samé dobroty

Čo by to bol za piknik bez jedla. Základnými surovinami správneho pikniku sú chlieb a dobrá nátierka. Prečo však neozvláštniť piknik príchuťou zo Švédska a neodolateľnými koktejlovými zmrzlinami? 

S použitím zeleninových guľôčok ALLEMANSRÄTTEN a mäkkých chlebových placiek BRÖD TUNNBRÖD môžete pripraviť chutné zeleninové rolky, ktoré šikovne zabalíte do kúsku papiera. Príprava takejto dobroty je síce prácnejšia, ale veľmi vhodná pri organizovaní piknikov pre väčšiu skupinu ľudí. Pri odbalení rolky sa z papiera automaticky stáva náhrada plastového tanierika a znižuje sa množstvo odpadu, ktoré počas pikniku vyprodukujete.

Ak chcete svojim blízkym pripraviť piknik „na mieru“ a viete, že majú špeciálne požiadavky na jedlo, zoberte základné ingrediencie so sebou. V praktických dózach KORKEN jedlo prenesiete a následne aj servírujete podľa potreby. Vyhnete sa tak nespokojným pohľadom a „popiknikovému upratovaniu“ – dózy jednoducho skryjete naspäť do špajze. 

dezert

Žiadny piknikový košík, žiadny problém

V dnešnej dobe ľudia nechodia na piknik tak často, ako tomu bolo v minulosti. Preto je zrejmé, že piknikový kôs nie je súčasťou povinnej výbavy každej jednej domácnosti. Pokiaľ piknikový kôs nevlastníte, tak nezúfajte, pikniková deka túto situáciu s prehľadom vyrieši. 

piknikova deka

ZÁHRADNÁ PÁRTY

S príchodom leta dostalo všetko vo vašej záhrade dlho očakávaný farebný nádych. Letné posedenia s priateľmi vás neustále poháňajú k vylepšeniu pohostenia. Čo tak pre nich pripraviť aperitív či koktejl v zmrzlinovej forme? Tu je pár receptov pre vašu inšpiráciu. Potrebovať budete formičky na zmrzlinu, ak ich nevlastníte postačia jednorázové plastové poháre na stopke (flauta), špajdle alebo nanukové paličky.

ALKOHOLICKÉ ZMRZLINY

Aperol Spritz
P O T R E B U J E T E: 60 ml vody, 1 PL kryštálového cukru, 20 ml pomarančovej šťavy, 20 ml Aperol, 40 ml Prosecco, koliesko pomaranča v priemere pohára, 1 ks špajdľa alebo nanuková palička

P O S T U P: Do nádoby vlejete 60 ml vody, pridáte cukor, pomarančovú šťavu a zamiešate, aby sa cukor rozpustil. Vlejete Aperol a Prosecco, všetko zľahka pomiešate. Pripravený nápoj vylejte do pohára na stopke. Do kolieska z pomaranča v strede zapichnete špajdľu a položíte na vrch pohára. Vložíte do mraziaceho boxu. Po zmrazení vytiahnete ľadové špice z pohára a môžete podávať.

Margarita
P O T R E B U J E T E: 100 ml vody, 1 PL trstinového cukru, šťavu z 1 limetky, 10 ml Contreau, 10 ml Tequila, koliesko limetky v priemere pohára, 1 ks špajdľa alebo nanuková palička

P O S T U P: Do nádoby vlejete 100 ml vody, pridáte cukor, limetkovú šťavu a zamiešate, aby sa cukor rozpustil. Vlejete Contreau a Tequilu, všetko zľahka pomiešate. Pripravený nápoj vylejte do pohára na stopke. Do kolieska z limetky v strede zapichnete špajdľu a položíte na vrch pohára. Vložíte do mraziaceho boxu. Po zmrazení vytiahnete ľadové špice z pohára a môžete podávať.

eiscream alc 1200x800

Mojito
P O T R E B U J E T E: 100 ml vody, 2 PL trstinového cukru, 1 bio limetku, za hsť mätových lístkov, 15 ml Biely rum, koliesko limetky v priemere pohára, 1 ks špajdľa alebo nanuková palička, mixér

P O S T U P: Do mixéra vložíte na kocky nakrájanú celú limetku, mätové lístky a cukor, vlejete 100 ml vody a rozmixujte. Nakoniec pridáte Biely rum a všetko zľahka pomiešate. Pripravený nápoj vylejte do pohára na stopke. Do kolieska z limetky v strede zapichnete špajdľu a položíte na vrch pohára. Vložíte do mraziaceho boxu. Po zmrazení vytiahnete ľadové špice z pohára a môžete podávať.

Limoncello
P O T R E B U J E T E:100 ml vody, 2 PL kryštálového cukru, 20 ml citrónovej šťavy, 20 ml Limoncella a nastrúhanú citrónovú kôru, koliesko citróna v priemere pohára, 1 ks špajdľa alebo nanuková palička

P O S T U P: Do nádoby vlejete 100 ml vody, pridáte cukor, citrónovú šťavu, kôru a zamiešate, aby sa cukor rozpustil. Vlejete Limoncello, všetko zľahka pomiešate. Pripravený nápoj vylejte do pohára na stopke. Do kolieska z citróna v strede zapichnete špajdľu a položíte na vrch pohára. Vložíte do mraziaceho boxu. Po zmrazení vytiahnete ľadové špice z pohára a môžete podávať.

Netreba však zabúdať ani na pitný režim! Namiešajte chuťovo pestrú limonádu a prelejte ju do ľahko uzatvárateľných fliaš so zátkou KORKEN.

flase

Extérierové tipy: Kvety kvitnú, ovocie rastie, slnečné lúče žiaria. No čo také farebné doplnky do záhrady? Tie zaiste nemôžu chýbať vo vašom altánku, či pri posedení pri ohni. Navyše určite zábavnými doplnkami zlepšíte náladu nielen sebe a priateľom, ale aj svojim ratolestiam, pre ktoré bude pobyt na záhrade opäť o niečo zaujímavejší! Rozžiarte svoje leto ešte viac a užívajte si ho plnými dúškami!

Viac tipov nájdete na www.kik-textilien.sk