Vytlačiť túto stránku

OMEGA-3 v receptoch

Napísal MM 21. november 2016

Do svojho menu by sme mali zaradiť zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny, obzvlášť omega-3, nájdete ich v morských rybách a morských plodoch, chia semiačkach, ľanovom alebo repkovom oleji, vo vlašských orechov či v avokáde.

recept 211116

Sladká avokádová nátierka

P O T R E B U J E T E: 1 avokádo, 3PL kakaa, 6PL javorový sirup alebo med

P O S T U P: Avokádo ošúpeme, dužinu rozmixujeme a postupne pridáme kakao a med. Môžeme zjemniť aj banánom, ktorý rozmixujeme spolu s ostatnými ingredienciami.

Avokádovo - bryndzová nátierka

P O T R E B U J E T E: 1 avokádo, ½ balenia bryndze, ½ téglika bieleho hustého jogurtu, citrónová šťava, ekvicový olej, 1 PL petržlenovej vňate, podľa chuti čili, oľ, mleté čierne korenie

P O S T U P: Avokádo, bryndzu a jogurt rozmixujeme a postupne pridávame ostatné ingrediencie podľa chuti.

recept 211116 1

Avokádovo - nivová nátierka

P O T R E B U J E T E: 1 avokádo, 50g nivy, 1 téglik kyslej smotany, mleté čierne korenie

P O S T U P: Zrelé avokádo si vydlabeme zo šupky a dobre premiešame s rozdrobenou nivou, Primiešame smotanu, dochutíme korením a všetko spolu dobre premiešame. Už nesolíme, niva je dostatočne slaná.

Orechovo - špenátová nátierka

P O T R E B U J E T E: 200g vlašských orechov opražených, 3 hrste baby špenátu, 2 hrste strúhaný syr (eidam, mozarella), 1 cream cheese alebo lučina, 1 strúčik cesnaku, 2 PL olivového oleja, šťava z ½ citróna, soľ, mleté čierne korenie

P O S T U P: Do mixéra dáme špenát, orechy, syr citrónovú šťavu. Rozmixujeme a postupne pridávame cream cheese alebo lučinu. Dochutíme soľou a korením.

Autor: Ing. Janka Trebulová, výživová špecialistka a ambasádorka NaturaMed Pharmaceuticals
Foto: NaturaMed Pharmaceuticals