Vytlačiť túto stránku

Tip Miele: dvojchodové jesenné menu z pary

Napísal Miele 22. september 2016

Varenie v pare má množstvo výhod. Potraviny si vďaka nemu zachovávajú svoju chuť a šťavnatosť, nenarúša sa ich štruktúra a straty vitamínov a minerálov sú minimálne. 

Tento spôsob tepelnej úpravy pokrmov je vhodný tak pre ľudí, ktorí sa radi zdravo a chutne stravujú, ako aj pre malé deti.

Zemiakový šalát s vajíčkom

P O T R E B U J E T E: 1 kilo menších zemiakov, 2 červené feferónky, 200 gramov kyslej smotany, 200 gramov majonézy, 1 polievková lyžica dijonskej horčice, soľ, korenie z mlynčeka, 200 gramov blanšírovaných bôbov, 4 vajcia, 2 polievkové lyžice masla, 3 polievkové lyžice strúhanky

miele 3 220916 1000x750

P O S T U P:
Zemiaky dôkladne umyjeme a paríme ich 30 minút v šupke pri teplote 100°C. Potom ich olúpeme a nakrájame na kúsky. Bôby pripravujeme 10 minút v pare v perforovanej nádobe pri teplote 100°C. Následne ich vylúpneme zo struku a opláchneme v studenej vode. Feferónky rozrežeme, odstránime jadierka a nasekáme najemno. Zmiešame ich so smotanou, majonézou, horčicou, ochutíme soľou a korením a pridáme zemiaky. Vajcia dáme do perforovanej nádoby a 5 minút paríme pri teplote 100°C. Potom ich opatrne olúpeme. Na panvici rozohrejeme maslo a opečieme na ňom dozlata strúhanku. Zemiakový šalát ešte raz ochutíme soľou a korením a rozdelíme na taniere. Ku každej porcii podávame jedno vajce, ktoré prepichneme vidličkou, aby vytiekol žĺtok. Šalát posypeme strúhankou a ihneď podávame.

Zemiakové knedličky so slivkami a orechmi

P O T R E B U J E T E: 4 uvarené zemiaky, 200 gramov hrubej múky, 1 vajce, 300 gramov sliviek, 50 gramov cukru, 100 gramov cukru, 80 gramov masla

 miele 4 220916 1000x563

P O S T U P:
Zemiaky uvaríme v šupke alebo naparíme. Ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s múkou a vajcom. Vytvoríme kompaktné cesto z ktorého tvarujeme knedličky. Slivky nakrájame na menšie kusy, posypeme cukrom, orechmi a plátkami masla. Takto spolu aj s knedličkami varíme 10 minút v parnej rúre.