Tipy ako variť s kokosovými produktmi

Pripravte vašim blízkym nevšedné, ľahké a exotické menu s novinkou Alpro kokosovou alternatívou smotany a Alpro kokosovým nápojom.


Rad chutných a ľahkých alternatív smotany Alpro Cuisine tento rok obohatila novinka Alpro ryžová alternatíva smotany. Ľahká konzistencia, lahodná jemná a bohatá chuť a rastlinný pôvod sú skvelou voľbou pri varení cestovín, ázijských pokrmov alebo na prípravu hodvábne jemných omáčok a polievok.
Tipy & triky pre prácu a varenie so sójovými produktmi Alpro

- Pri varení majte produkty vždy vychladené, bude sa vám s nimi lepšie pracovat.̌

- Oproti klasickému kravskému mlieku a smotane sa Alpro nápoje a alternatívy smotany Alpro Cuisine nemajú tendenciu zrážať v kyslom prostredí, napriek tomu sa odporúča pred priliatím Alpro produktu omáčku alebo polievku dôkladne prehriať, pokiaľ by predsa len došlo k oddeleniu, stačí jednoducho zahustiť zátrepkou a povariť.

- Pokiaľ chceme Alpro nápoj našľahať do kávy na jemnú penu, dbáme na to, aby sme ho mali dôkladne vychladený.


ALPRO INŠPIRÁCIE


Kurací vývar so zázvorom, koriandrom, rajčinami a kokosovou smotanou

P O T R E B U J E T E : 500 ml kuracieho vývaru, 40 g zázvoru, 30 ml limetkovej šťavy, 200 ml Alpro kokosovej alternatívy smotany, 8 cherry rajčín, 2 lyžice koriandra, 1 stonka citrónovej trávy (alebo nastrúhanej kôry z citróna), 1 čili paprička, 25 g cukru


 


P O S T U P :
Kurací vývar privedieme k varu. Pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kúsky, Alpro kokosovú alternatívu smotany, na jemno nastrúhaný zázvor, limetkovú šťavu, rozmačkanú citrónovú trávu, čili papričku a cukor a necháme na miernom ohni variť zhruba 25 minút. Pred servírovaním pridáme koriander a cherry rajčiny.



Ragú z tofu s ananásom, hrozienkami a kokosovou smotanou s divokou ryžou

PO T R E B U J E T E : 600 g tofu, 200 g čerstvého ananásu, 50 g hrozienok, 2 šalotky, 1 limetka, 400 ml Alpro kokosovej alternatívy smotany, 1 lyžica solamylu, štipka karí, 1 lyžica nasekaného koriandra


 


P O S T U P :
Šalotku nakrájame na tenké plátky, ktoré orestujeme na olivovom oleji spolu s nakrájaným tofu a karí. Pridáme kúsky ananásu, hrozienka a zalejeme Alpro kokosovou alternatívou smotany. Prevaríme, dochutíme soľou, limetkovou šťavou, prípadne podľa potreby dohustíme solamylom, aby omáčka ľahko zhustla. Na záver pridáme do ragú nakrájaný koriander. Podávame s divokou ryžou.
 
 

Krém z horkej čokolády s kokosovou omáčkou a jahodami

P O T R E B U J E T E : 500 ml Alpro kokosovej alternatívy smotany, 300 g horkej čokolády, 2 lyžice strúhaného kokosu, vanilkový struk, 30 g cukru, kôra z jednej limetky, dreň z vanilkového struku
 




P O S T U P :
Čokoládu rozohrejeme vo vodnom kúpeli a necháme ju vychladnúť, aby nebola horúca. 300 ml Alpro kokosovej alternatívy smotany a strúhaný kokos zamiešame do rozohriatej čokolády. 200 ml Alpro kokosovej alternatívy smotany, vanilkový struk, kôru z jednej limetky a cukor zvaríme do ľahko hustej omáčky. Podávame s čerstvými jahodami, alebo iným čerstvým ovocím.

Jan Souček, šéfkuchár pražskej reštaurácie La Casa Argentina, autor kreatívnych receptov s produktmi ALPRO.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.