Sladké pečenie s Tofu I.

Tofu na sladko? A prečo nie. Aj v lete je čas na maškrtenie. Spestriete si svoj jedálniček sladkými a chutnými „mňamkami“ z tofu.


Tofu
je efektívnym zdrojom bielkovín, obsahuje vysoký podiel vápnika a železa a najmä je bez cholesterolu. Život má veľa chutí, tak okúste jednu z nich!


Jednoduchá bábovka s tofu

P O T R E B U J E T E: 200g hnedého cukru, 200g masla, 4 vajcia, 2x 180g tofu biele Lunter, 1 hrnček zakysaného sójového nápoja alebo sójového nápoja, štipka soli, 1 citrón /kôra a šťava/, ½ sáčku kypriaceho prášku, 200g detskej krupice, 100 g čokolády na varenie, 2 lyžice kakaa, kakao na poprášenie

 

P O S T U P:
1. Do misy dajte maslo, cukor, žĺtka, citrónovú šťavu a všetko vyšľahajte do svetlej peny, primiešajte tofu a mlieko alebo zakysaný nápoj. Potom primiešajte krupicu zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Všetko dobre premiešajte.

2. Osobitne vyšľahajte bielka, pridajte vanilkový cukor a ušľahajte sneh. Potom sneh zľahka primiešajte do zvyšnej zmesi. Primiešajte nastrúhanú čokoládu a kakao.

3. Formu na bábovku vymažte maslom, vysypte krupicou a opatrne vlejte cesto. Bábovku pečte pri 180 približne 60 minút.


Rýchly jablkový koláč bez múky s tofu

P O T R E B U J E T E: 5 vajec, 250g hnedého cukru, 150g masla, 5 x 180g biele tofu Lunter, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 5 lyžíc hrubej múky = na formu, 1 prášok do pečiva, 4 jablká

Na posýpku: ¾ hrnčeku ovsených vločiek, ½ hrnčeku hnedého cukru, 100g masla, štipka soli



P O S T U P:
1. Suroviny na posýpku zmiešajte v hlbšej nádobe rukami dokopy tak, aby sa suché ingrediencie dobre premiešali s maslom a odložte nabok.

2. V druhej nádobe zmiešajte mixérom vajce s cukrom do hustej svetlej peny. Potom pridajte zmäknuté maslo, biele tofu, vanilkový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu dobre premiešajte na konzistentnú masu.

3. Plech s vyššími okrajmi vymažte maslom, posypte múkou a rozotrite v ňom pripravené cesto.

4. Na cesto poukladajte rovnomerne na plátky nakrájané jablká, posypte ich škoricovým cukrom a pripravenou posýpkou z ovsených vločiek.

5. Pečte do zlatista na 180 približne 50 minút

Náš tip:
Letné párty vonku a posedenia s rodinou, sa často spájajú s dobrým jedlom a lahodnými nápojmi. Veľký úspech dnes slávia miešané nápoje, ktoré v teplých letných dňoch poskytujú nečakané osvieženie a zaujímavé chuťové zážitky.


Balsam Summer Spritz
6cl Tatra Balsam Sweet Liquer
2 dl Víno biele
4 cl Rozmarínový sirup
12 ks mätové lístky 
2 ks mesiačik citrónu
Podávame vo vysokej vínovej karafe na kockách ľadu


Balsam Sangria
6cl Tatra Balsam 52 Special 
2 dl Červené biele 
0,3 cl škoricový sirup
Citrusové ovocie
Dolievame vodou
Podávame vo vysokej vínovej karafe na kockách ľadu
Dekorácia: samotné ovocie v karafe, prípadne doplníme o sušené citrusové ovocie

Dobrú chuť!
 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.