Zima s hrejivými nápojmi

Vôňa byliniek a škorice, horúci punč a útulná atmosféra, to všetko neodmysliteľne patrí k zimnému obdobiu. Pre tých mladších máme horúce ovocné nápoje.


Horúci malinový čaj, ktorý zahreje

S týmto malinovým čajom sa chladné zimné večery stanú vľúdnejšími. Už s prvým dúškom pocítite príjemné rozprestierajúce sa teplo a arómu.

P O T R E B U J E T E: 250 ml čierneho čaju LIPTON, 40 ml malinového sirupu, 1 vrchovatá lyžica malinovej zaváraniny alebo 5 – 6 čerstvých malín

P O S T U P: Vrecúško čierneho čaju zalejte čerstvo uvarenou vodou a nechajtelúhovať. Akonáhle je čaj pripravený, pridajte malinový sirup, zaváraninu alebo čerstvé maliny. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

HORÚCA BECHEROVKA

P O T R E B U J E T E: 40ml Becherovky Original, 150ml horúcej vody, plátok citróna, 1 čajová lyžička medu

P O S T U P: Hot drink, ktorý nechá vyniknúť to najlepšie z magickej arómy bylinného likéru, je rovnako jednoduchý ako lahodný. Stačí vo vhodnom pohári či šálke zaliať Becherovku horúcou vodou, rozmiešať v nápoji lyžičku medu a nasadiť drinku ozdobnú citrónovú korunku, prípadne doplniť estetickým kúskom škorice. Nazdravie!

Hrejivá sila čaju

Akonáhle sa do vás počas dlhých chladných dní pustí zima, zahrejte sa malinovým čajom s kúskami voňavého klinčeka. Pamätajte, že maliny sú tým najlepším pomocníkom proti všetkým zimným prechladnutiam.

P O T R E B U J E T E: 250 ml čierneho čaju Lipton, 5 - 6 kúskov klinčekov, 2 vrchovaté lyžice malinového džemu, hrsť čerstvých malín, 1 plátok pomaranča

P O S T U P: Vrecúško čierneho čaju zalejte čerstvo uvarenou vodou a nechajte vylúhovať. Hneď ako je čaj pripravený, pridajte klinčeky a malinový džem. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Na záver pridajte čerstvé maliny a ozdobte okraj pohára plátkom čerstvého pomaranča.

BE PUNCH

P O T R E B U J E T E: 40ml Becherovky Original, 100ml jablkového džúsu, 50ml horúcej vody, 1 čajová lyžička medu, plátok citróna

P O S T U P: Vyskúšajte túto originálnu verziu na báze Becherovky a inú už chcieť nebudete. Všetky tekuté ingrediencie spolu zohrejte v nádobe, dajte však pozor, aby zmes nezovrela, pretože by sa z nej vyparil alkohol. Punč podávajte v dvojdecovom pohári alebo šálke ozdobený plátkom citróna, prípadne iných citrusov, ktorými si ho môžete aj dochutiť.

Vychutnajte si svoj hrejivý nápoj!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.