Nové zaváracie recepty

Jahodový džem s brusnicami už aj pre diabetikov, marhuľovo-paprikové čatní, ktoré obohatí grilovanie a jahodový topping vhodný na zmrzlinové poháre a dezerty.


Jahodový džem s brusnicami a ovocným cukrom

Náročnosť: 2 bábovky, stačí na: asi 2 a ½ pohára à 375 ml, doba prípravy: asi 25 minút.

P O T R E B U J E T E: 600 g očistených jahôd, 50 g sušených brusníc, 50 ml 100% jablkovej  šťavy,1 balenie Želírovacieho ovocného cukru Dr.Oetker

P O S T U P:
- Vo veľkom hrnci čiastočne rozmixujeme jahody s brusnicami ručným ponorným mixérom tak, aby v zmesi zostali aj kúsky ovocia.
- Rozmixovanú zmes dôkladne premiešame s jablčnou šťavou a želírovacím ovocným cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 3 minúty.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Miesto sušených brusníc môžeme použiť aj iné sušené ovocie. Napríklad sušené marhule, slivky nebo datle.

Pre pekný začiatok dňa.

AJ PRE DIABETIKOV - Dr.Oetker Želírovací ovocný cukor
Používa sa na prípravu džemov, marmelád a želé vhodných aj pre diabetikov. Tvorí ho ovocný cukor – fruktóza  (97%) a náhradné sladidlá. Jedno balenie vystačí na 700g ovocia a varí sa len 3 minúty. Džemy pripravené s Želírovacím ovocným cukrom Dr.Oetker obsahujú až 74% ovocia. Odporúčaná maloobchodná cena je 1,99 EUR.

Foto: Dr.Oetker


Marhuľovo-paprikové čatní

Náročnosť: 2 bábovky, stačí na: 6 pohárov à 375 ml, doba prípravy: asi 35 minút.

P O T R E B U J E T E: 4 PL olivového oleja, 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky, 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky, 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky, 2 čili papričky očistené a nasekané najemno, 2 KL nasekaného tymianu, 100 ml octu, 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker, asi 2 ½ KL soli, ½ KL čerstvo namletého korenia, 1 balíček Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker

P O S T U P:
- Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
- Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.

Dodá každému grilovaniu šmrnc.
 

Jahodový topping

Náročnosť: 2 bábovky, stačí na: asi 5 pohárov à 500 ml, doba prípravy: asi 25 minút.

P O T R E B U J E T E: 1,5 kg jahôd očistených a nakrájaných,1 l vriacej vody, 500 g cukru, 1 balíček Kyseliny citrónovej Dr.Oetker, 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker

P O S T U P:
- Jahody zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Cez sitko precedíme do väčšieho hrnca a zvyšnú šťavu z jahôd vytlačíme.
- Do jahodovej šťavy pridáme cukor, kyselinu citrónovú a Super želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne, za stáleho miešania, minimálne 5 minút povaríme.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Uchovávame v chlade!

Tip: Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním pretrasieme.

Ako stvorené pre zmrzlinové poháre a dezerty

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.