Originálne dezerty a nanuky

Leto je v plnom prúde a s ním aj čas na lahodné dezerty. Vyskúšajte jeden z nasledujúcich originálnych receptov s tyčinkami ORION...


... a oslňte všetkých svojich známych. Skúste jeden z originálnych receptov na lahodné nanuky. Ku káve či len tak pre radosť, ich ľahkú chuť si určite zamilujete.


Banánovo-mangové muffiny
(8 ks muffinov)

 

P O T R E B U J E T E: 2 vajcia, 80 g krupicového cukru, 100 g hladkej múky, 100 ml oleja, 50 ml vody, 1 banán, 2 lyžičky kypriaceho prášku

Na krém: 2 lyžice kyslej smotany, 200 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice masla, 1 tyčinka ORION Margot s chuťou manga

P O S T U P: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, kúsky banánu, vodu a všetko spolu rozmixujeme ručným šľahačom na najvyššej rýchlosti. Za stáleho miešania pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Následne už len zľahka vmiešame sneh z bielkov. Košíčky na muffiny naplníme pripraveným cestom a pečieme ich pri 180 stupňoch Celzia asi 25 minút.

Po upečení ich necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie, pridáme kyslú smotanu, zmäknuté maslo a tyčinku Margot s chuťou manga, ktorú len rozdrobíme medzi prstami. Pripravený krém navŕšime na muffiny a môžete podávať.


Mango fantázia s jogurtom (6 nanukov)

 

P O T R E B U J E T E: 2 tyčinky ORION Margot s chuťou manga, 200 g bieleho jogurtu, 200 ml smotany na šľahanie, 2 lyžičky cukru

P O S T U P: Do misy nalejeme jogurt, vychladenú smotanu i cukor. Zoberieme medzi prsty tyčinky Margot s chuťou manga a rozdrobíme ich (nebojte sa, ide to ľahko). Metličkou krémovú hmotu dobre premiešame tak, aby sa jej jednotlivé časti spojili. Naplníme ňou pripravené formičky na nanuky, ktoré dáme asi na dve hodiny do mrazničky.

Tipy  a triky

  • Nanuky sú skvelé i s čokoládovou polevou. Nie je to nič zložité – zohrejeme čokoládu alebo čokoládovú tyčinku (vynikajúce sú ORION Ledové Kaštany) a zmrznutý nanuk do nej nakrátko ponoríme, necháme odkvapkať a nanuk je hotový.
  • Na to, aby boli nanuky veselšie existuje množstvo fígľov. Tým najjednoduchším je pridať do zmesi rozmixované farebné ovocie. Na druhej strane je možné trochu si pomôcť potravinárskymi farbami – ale pozor, vždy stačí len kvapka.
  • Formičky na nanuky zoženieme bežne v domácich potrebách (cena od 2 €), no môžeme využiť aj „čo dom dá“.  Na domáce nanuky nám poslúžia i menšie tégliky od jogurtov, alobal a malé drievka.  Dôkladne umyté tégliky naplníme nanukovou zmesou, zakryjeme ich dvojitou vrstvou alobalu a v mieste, kam zabodneme drievko, si nožom pripravíme menší otvor.
  • · Deti určite poteší i nanuk s obrázkom. Ako na to? Pripravíme si farebné pevnejšie ovocie (mango, broskyňa, ananás) a odkrojíme z neho plátok so šírkou 1,5 mm. Z pripraveného plátku vykrojíme ľubovoľný tvar (môžeme použiť vianočné vykrajovačky). Následne Hviezdičku, srdiečko alebo napríklad malé krúžky pritlačíme na vnútornú stenu formičky (téglika) a opatrne ju naplníme.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.