Kuracie hody

Trikrát kura a predsa inak! Jeden z „rýchlych receptov“ je ideálny  počas pracovných dní, ďalšie dva si vyskúšajte na rodinnej grilovačke.


Dajte zbohom chuťovo nevýrazným a opozeraným jedlám a prekvapte vašu rodinu horúcou kulinárskou novinkou MAGGI Nápady Šťavnatý steak! V praktickom vrecúšku nájdete štyri papiere na pečenie pokryté chutnou zmesou korenia a byliniek, ktoré sú určené na prípravu štyroch voňavých a chuťovo vyvážených steakov. Už nikdy sa vám nestane, že mäso zle ochutíte. Prídu vhod všetkým, ktorí si chcú chutné jedlo pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho. Vďaka príprave na pečiacom papieri PAPYRUS® sa veľmi nenatrápite ani pri umývaní riadu a čistení kuchyne. Už nikdy nebudete musieť drhnúť zamastenú panvicu a od oleja oprskaný sporák.

Šťavnaté kuracie prsíčka

P o t r e b u j e t e:  600 g kuracích pŕs (4 plátky), papier na pečenie, ktorý je pribalený vo vrecúšku MAGGI Nápady (produkt nie je vhodný na použitie v mikrovlnnej rúre.)

P o s t u p:

  1. Naklepeme plátok kuracích pŕs na hrúbku cca 1,5 – 2 cm a položíme ho na papier na pečenie, ktorý je pribalený vo vrecúšku MAGGI Nápady (v každom vrecúšku nájdete 4 samostatné papiere na pečenie).
  2. Papier na pečenie preložíme cez mäso, ľahko pritlačíme a dáme na mierne rozohriatu panvicu (nie je potrebné pridávať tuk ani olej!). Restujeme na miernom ohni 5 minút z každej strany (ak je plátok masa hrubší než 2 cm, pečieme ho 7 minút z každej strany).
  3. Orestované mäso vyberieme z papiera a servírujeme. Foto: MAGGI

Tip: Ak sa začne papier pripaľovať, znížte teplotu a pečte ďalej (7 minút z každej strany).


GRILOVANÉ KURACIE stehienka

 

P o t r e b u j e t e:   4 ks HYZA kuracie rezne alebo vykostené stehná

Marináda: 250 ml jablčný ocot, 30 ml olivový olej, 30 ml worcestrová omáčka,10g mleté chilli, 5 g mletá paprika, 5 kvapiek tabasco, soľ, korenie,  bylinky podľa chuti ( citrónový tymian).

P o s t u p:

V mise zmiešame všetky ingrediencie  na marinádu  a naložíme do nej kúsky  HYZA kurčaťa . Uložíme do chladničky  a necháme 4 hodiny marinovať. Potom mäso necháme odkvapkať od marinády a počas grilovania potierame marinádou.

Čas grilovania: 10-15 minút z oboch strán

Extra tip: ako prílohu môžeme podávať grilované bataty (sladké zemiaky), ktoré nakrájame na 2 cm krúžky a uvaríme. Potom ich natrieme rozpusteným maslom zmiešaným s trstinovým cukrom a škoricou a grilujeme 10 minút z oboch strán.


KURACIE PRSIA S MEDOVOU GLAZÚROU

 

P o t r e b u j e t e:  4 ks HYZA  kuracie rezne

Marináda: 120g  medu, 60 ml  suché sherry,15g  maslo, morská soľ, šťava z 1 citrónu

P o s t u p:

Do kastrólika dáme med, sherry a maslo. Zahrievame na strednom plameni, kým sa maslo nerozpustí. Vymiešame na hladkú zmes, pridáme soľ a citrónovú šťavu. Necháme vychladnúť. Prsia naložíme do pripravenej marinády  a dáme do chladničky na 2 - 6 hodín. Pred grilovaním mäso  vyberieme z chladničky a necháme 30 minút pri izbovej teplote.

Čas grilovania:  5 minút na priamom strednom žiare a potom pod zavretým krytom asi 15 minút.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.