×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/fem_images/pr/racio2013_gallery_pr

×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fem_images/pr/racio2013_gallery_pr

Pôstne menu

Prinášame vám inšpirácie na pôstne menu zložené z ľahkých nátierok, ktoré sú vhodné aj pri redukčných diétach a nechýba ani dezert.


Knäckebroty
 sú skvelým doplnkom redukčných diét, či zdravého životného štýlu a ideálnou náhradou za bežné biele pečivo.

Tip pre vás: Ak počítate každú kalóriu, odporúčame natierať hladkú stranu knäckebrotu. V opačnom prípade vyskúšajte tú s priehlbinami, v ktorých sa nátierka zachytí vo väčšom množstve a vy si tak dokonale vychutnáte bohatšiu porciu chutí.

Pórová nátierka s jabĺčkami

Pre 4 osoby
Čas prípravy: 15 min.

P o t r e b u j e t e:  2 malé jabĺčka, 1 stredný pór, 100 g tvrdého syru , 1 biely jogurt, 50 g vlašských orechov, mleté čierne korenie, soľ

P o s t u p:
1. Na panvici za stáleho miešanie opražíme do zlatista vlašské orechy. Necháme vychladnúť.
2. Jablká ošúpeme a spolu s tvrdým syrom nahrubo nastrúhame.
3. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme biely jogurt a zamiešame spolu s nastrúhanými jablkami a syrom.
4. Nátierku dochutíme korením, soľou  a posypeme opraženými vlašskými orechmi.

Tip pre vás: Podávajte na chrumkavom RACIO Knäckebrote ražnom s vysokým obsahom vlákniny (18 %). Vláknina blahodarne pôsobí na peristaltiku čriev a podporí aj váš imunitný systém.


Uhorková nátierka s chrenom a kaparami

Pre 4 osoby
Čas prípravy: 20 min.

P o t r e b u j e t e:  1 šalátovú uhorku, 5 dkg chrenu, 1 PL kapár, 2 strúčiky cesnaku, 100 g čerstvého syra, soľ, mleté čierne korenie

P o s t u p:
1. Ošúpeme uhorku, rozpolíme, odstránime zrnká a pokrájame na malé kocky. Osolíme, pomiešame, necháme 15 minút postáť a potom zlejeme prebytočnú šťavu.
2. Cesnak posekáme nadrobno a postrúhame chren.
3. Uhorky zmiešame spolu s postrúhaným chrenom, cesnakom, čerstvým syrom a kaparami.
5. Nakoniec nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.

Tip pre vás: Chuť nátierky ozvláštni RACIO Knäckebrot ražný a vďaka novej naturálnej receptúre vám zaistí ešte jemnejší zážitok z chrumkania.


Avokádová nátierka s koriandrom

Pre 4 osoby
Čas prípravy: 15 min.

P o t r e b u j e t e:  2 zrelé avokáda , 1,2 dl olivového oleja , 1 červenú cibuľku , 1 chilli papričku, šťavu z 1 limetky , 3 - 4 lístky čerstvého koriandru, mleté korenie, soľ

P o s t u p:
1. Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme a roztlačíme ju vidličkou.
2. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme olej a rozmixujeme dohladka.
3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú a semiačok zbavenú chilli papričku, limetkovú šťavu a najemno nasekané lístky koriandru.
4. Všetko premiešame a dochutíme soľou a mletým korením.
5. Kôstku z avokáda vložíme do nátierky - nebude tak hnednúť.

Tip pre vás: Ak chcete nahradiť pečivo z bielej pšeničnej múky, podávajte s RACIO Knäckebrotom Multigrain, ktorý je okrem pšeničnej, celozrnnej ražnej a pšeničnej sladovej múky obohatený o drvenú raž a semienka sezamu a rasce.
{gallery}fem_images/pr/racio2013_gallery_pr{/gallery} 

Jogurtovo-smotanová torta s ovocím

Activia biela zrejúca v tégliku svojou hustou konzistenciou a jemne nakyslou chuťou osloví tých, ktorí hľadajú hustý a zároveň nízkotučný jogurt. Je skvelá nielen na raňajky alebo desiatu, ale je vhodná aj na prípravu rýchlych a chutných dezertov.

P o t r e b u j e t e: 1 plát tortového korpusu, 1 väčší pomaranč, 1 dvojbalenie Activie bielej zrejúcej v tégliku (2x120 g), 2 smotany na šľahanie (2x250 ml), 15 g sypkej želatíny, 1 väčší citrón, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 stužovač šľahačky, 500 g ovocia na zdobenie

P o s t u p: Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme tortovým korpusom. Jogurt zmiešame s cukrom. Do misky vyžmýkame šťavu z citróna a pomaranča, nasypeme do nej želatínu a necháme rozpustiť. Potom ju po častiach vmiešame do osladeného jogurtu.

Keď začne hmota tuhnúť, vmiešame do nej šľahačku, ktorú sme si vopred pripravili vyšľahaním jednej smotany dotuha. Vznikne nám tak hladký krém, ktorý nalejeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť.

Druhú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha. Stuhnutú tortu vyberieme  z chladničky, zložíme obvod formy a na povrch rozotrieme šľahačku. Nakoniec jogurtovú tortu ozdobíme podľa fantázie rozkrájaným ovocím. Môžeme zvoliť kiwi, mandarínky, hrozno či jahody.


Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.