Letné maškrtenie

V letných horúčavách sa už na čokoládu spoliehať nemôžete! Neudrží si svoj tvar a rozpustí sa za pár minút.


Letné syrové dezerty
Malé snacky pripravené so zeleniny, ovocia a syrov sú výborné ako predjedlo, alebo ako dezert. Sú osviežujúce a chutné. Navyše všetky produkty značky Liptov sú bez konzervačných látok, či iných umelých prísad. Mlieko z horských a podhorských oblastí Slovenska, ktoré sa používa na ich výrobu, dodáva výrobkom Liptov ich jedinečnú chuť a vysokú kvalitu. 

Nesmrteľné kombinácie
Vyskúšajte jednoduché a obľúbené kombinácie a servírujte Liptov syry tradične - s hroznom, olivami, vlašskými orechmi, žltým melónom, červeným jabĺčkom alebo cherry paradajkami. Namiesto týchto variácií môžete vyskúšať aj kombinácie tvrdých Liptov syrov so stonkovým zelerom, para orechmi alebo hruškou. Trendovou kombináciou sú džemy, marmelády či špeciálne horčice!
 

Baklažánové závitky
Počet porcií: 2, Čas prípravy: 20 min. Náročnosť: jednoduché

P o t r e b u j e t e: 2 baklažány, 2 PL olivového oleja, 2 údené Liptov Parenice, sušené paradajky nakladané v oleji, špáradlá, cherry paradajky, petržlenová vňať

P o s t u p:
1. Vezmeme dva baklažány a narežeme ich na plátky hrubé 2-3 milimetre. Potrieme ich olejom, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry, až kým sa nesfarbia dozlatista.

2. Keď vychladnú, pridáme kúsok Liptov Parenice (asi 10 – 15 cm), kúsok sušenej nakladanej paradajky a zatočíme.

3. Závitok dozdobíme cherry paradajkou a petržlenovou vňaťkou, a aby nám parenica nevyliezala, zabránime jej otváraniu sa špáradlom. Pozor, aby ste dobrotu nezhltli príliš rýchlo a nezabudli pritom vytiahnuť špáradlá.

  

„Hravé“ snacky
Počet porcií: podľa potreby, Čas prípravy: 10 min., Náročnosť: jednoduché

P o t r e b u j e t e: 1 šľahačka, 1 stonkový zeler. 1 hruška, cherry rajčiaky, soľ, biele korenie, 1 tvaroh, pažítka (podľa chuti, asi 2 pl) , Liptov „Hravé“ korbáčiky, Liptov „Hravé“ syrčeky, Liptov „Hravé“ nitky, limetová šťava

P o s t u p:

Jednohubky - pol pareničky a pol rajčinky:

Liptov „Hravé“ Pareničky a cherry rajčiaky prekrojíme na polovice a na každú jednohubku dáme zo spodu a z vrchu rajčinu.

Špirálky z hrušky so syrovými nitkami:

Hrušku umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na 8 častí, rezy potrieme limetkovou šťavou aby nezhnedli, prekrojíme ešte v polovici na 75% (nie úplne) a vložíme do nej 3-4 Liptov „Hravé“ nitky.

Špíz s hroznom a syrčekmi:

Na špáradlo napichneme postupne asi trojcentimetrové kúsky Liptov „Hravého“ syrčeka a bobuľku hrozna.

Lodička zo stonkového zeleru s penou a údeným korbáčikom:

Zeler natrháme na jednotlivé stonky, konce opatrne zarežeme, dorovnáme, umyjeme a osušíme. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s korením, troškou soli, tvarohom a pažítkou. Vložíme do zdobiča a nanesieme na lodičku zo zeleru. Na vrch položíme Liptov „Hravý“ korbáčik.


Jogurtový dip s bryndzou
Počet porcií: 6, Čas prípravy: 10 min. Náročnosť: jednoduché

P o t r e b u j e t e: 125 g Liptov Bryndze, 400 ml hustého tučného jogurtu, 1 PL majonézy, 2 PL posekanej pažítky, 1 PL posekaného kôpru, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, ½ strúčiku cesnaku, soľ, mleté biele korenie

P o s t u p:
1. Suroviny zmiešame a necháme 30 minút vychladnúť v chladničke.

2. Dipom prelejeme varené kuracie mäso, varený hovädzí jazyk a vajíčko na tvrdo, všetko pokrájané na 5 mm pásiky. Podávame s potočnicou lekárskou (dá sa nahradiť listovým šalátom) a cherry paradajkami.

 
Dobrú chuť! 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.