Vytlačiť túto stránku

Domáce zmrzliny

Napísal femme 22. júl 2012

Horúce letné dni sú ideálnym časom na prípravu domácej zmrzliny zo sezónneho ovocia, nechajte sa inšpirovať našimi receptami...


Príprava zmrzlín je veľmi rýchla a jednoduchá, najviac času potrebujete len na stuhnutie zmrzlinového krému. Preto vám odporúčame zmrzlinu dať cez noc do mraziaceho boxu. Uvedené recepty sú rozpočítané na jednu porciu.


Malinovo - jogurtová zmrzlina
Tuhnutie 8 hodín

P o t r e b u j e t e:  za hrsť malín, 2 PL bieleho plnotučného jogurtu, 4 lístky sladkej stévie, šťava z citrónu

P o s t u p: Maliny rozmixujte (pár kusov si ich nechajte), vmiešajte biely jogurt, pár kvapiek citrónovej šťavy a nasekané lístky stévie. Nalejte do plastovej misky, alebo formy na zmrzlinu a necháte v mrazničke tuhnúť aspoň 8 hodín.


Banánová zmrzlina s jahodami
Tuhnutie 8 hodín

P o t r e b u j e t e: 1 menší banán, 2 jahody, šťava z citrónu

P o s t u p: V miske roztlačíte vidličkou banán a pridáte na malé kocky nakrájané jahody, pokvapkáte citrónovou šťavou. Nakoniec vložíte do mraziacej nádoby a necháte chladiť 8 hodín.


Citrónovo -  limetková  dreň
Tuhnutie 8 hodín

P o t r e b u j e t e: 1 polovicu chemicky neošetreného citróna a limetky, 2 ČL trstinového cukru, lístky mäty 

P o s t u p: Citrón a limetku umyjete, z citrónu vytlačíte šťavu a limetku nakrájate na malé kocky. Zmiešate s trstinovým cukrom  a nasekanou mätou. Nalejete do formy na zmrzlinu, pridáte podľa potreby vodu a necháte zmraziť na osem hodín.


Ovocná dreň z cukrového melóna a fialovej blumy
Tuhnutie 8 hodín

P o t r e b u j e t e: 1 plátok cukrového melónu, 1 bluma, šťava z citrónu, 1 ČL agáve sirup ( mexický sirup na báze fruktózy), lístok z mäty

P o s t u p: Melón s blumou rozmixujte a pridajte pár kvapiek citrónu, nasekanú mätu a agávový sirup podľa chuti. Nalejete do plastovej formy a dolejte troškou vody. V mrazničke necháte zmraziť 8 hodín.


Dobrú chuť!