Domáce zmrzliny

Horúce letné dni sú ideálnym časom na prípravu domácej zmrzliny zo sezónneho ovocia, nechajte sa inšpirovať našimi receptami...


Príprava zmrzlín je veľmi rýchla a jednoduchá, najviac času potrebujete len na stuhnutie zmrzlinového krému. Preto vám odporúčame zmrzlinu dať cez noc do mraziaceho boxu. Uvedené recepty sú rozpočítané na jednu porciu.


Malinovo - jogurtová zmrzlina
Tuhnutie 8 hodín

P o t r e b u j e t e:  za hrsť malín, 2 PL bieleho plnotučného jogurtu, 4 lístky sladkej stévie, šťava z citrónu

P o s t u p: Maliny rozmixujte (pár kusov si ich nechajte), vmiešajte biely jogurt, pár kvapiek citrónovej šťavy a nasekané lístky stévie. Nalejte do plastovej misky, alebo formy na zmrzlinu a necháte v mrazničke tuhnúť aspoň 8 hodín.


Banánová zmrzlina s jahodami
Tuhnutie 8 hodín

P o t r e b u j e t e: 1 menší banán, 2 jahody, šťava z citrónu

P o s t u p: V miske roztlačíte vidličkou banán a pridáte na malé kocky nakrájané jahody, pokvapkáte citrónovou šťavou. Nakoniec vložíte do mraziacej nádoby a necháte chladiť 8 hodín.


Citrónovo -  limetková  dreň
Tuhnutie 8 hodín

P o t r e b u j e t e: 1 polovicu chemicky neošetreného citróna a limetky, 2 ČL trstinového cukru, lístky mäty 

P o s t u p: Citrón a limetku umyjete, z citrónu vytlačíte šťavu a limetku nakrájate na malé kocky. Zmiešate s trstinovým cukrom  a nasekanou mätou. Nalejete do formy na zmrzlinu, pridáte podľa potreby vodu a necháte zmraziť na osem hodín.


Ovocná dreň z cukrového melóna a fialovej blumy
Tuhnutie 8 hodín

P o t r e b u j e t e: 1 plátok cukrového melónu, 1 bluma, šťava z citrónu, 1 ČL agáve sirup ( mexický sirup na báze fruktózy), lístok z mäty

P o s t u p: Melón s blumou rozmixujte a pridajte pár kvapiek citrónu, nasekanú mätu a agávový sirup podľa chuti. Nalejete do plastovej formy a dolejte troškou vody. V mrazničke necháte zmraziť 8 hodín.


Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.