Bezlaktózové menu

Experimentujte so šéfkuchárom Petrom Kulhánym! Pripravil pre vás netradičné recepty, ktoré obohatia váš stôl.


Peter Kulhány získal viacero  domácich, ale aj svetových gastronomických ocenení. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí Strieborná medaila na svetovej súťaži The Emirates Salon Culinaire, Dubaj 2011. Viac na www.sefkuchar.eu

Baklažánový kaviár
P o t r e b u j e t e: 1ks baklažán, 1 dcl,olivový olej, pažítka, 1 ks cibuľa, 1 ks citrón, soľ, korenie


P o s t u p: Baklažán rozkrojíme po dĺžke, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zakrytý alobalom 40 minút (180 °C).  Po upečení necháme vychladnúť, vydlabeme, dužinu nasekáme nadrobno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pažítku, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a za stáleho miešania pridávame olivový olej. Podávame na plátkoch pečených zemiakoch.


Filet zubáča na zeleninovom kuskuse
(1 porcia)
P o t r e b u j e t e:  Filet zubáča 100 g, olivy čierne 20 g (KALAMATA ), kuskus              50 g, zelenina  80 g (cuketa, baklažán, farebná paprika, šalotka), olivový olej, citrónová šťava, soľ, škorica, korenie

P o s t u p: Filet zubáča osolíme a na každú porciu pridáme časť rozmixovaných olív. Na husto naukladáme do vyššieho pekáča a zalejeme olivovým olejom tak, aby nám zakrýval rybu. Pečieme 40 minút (80°C). Na olivovom oleji opečieme šalotku, nadrobno pokrájanú zeleninu a pridáme kuskus, ktorý sme si zaliali vriacou vodou v pomere 1:2 (zaliaty necháme postáť 10-15 minút). Dobre spolu premiešame a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a škoricou.


(Kuskus so zeleninou musí byť sypký, nie ako kaša).


Hlavičky zelenej špargle na mede s jahodami
(1 porcia)
P o t r e b u j e t e: 100 g zelená špargľa, 80 g jahôd, 8 g medu, 5 ml sladkého balsamicového octu, sezam


P o s t u p: Hlavičky zelenej špargle krátko opečieme na rozohriatom skaramelizovanom mede s pridaním sezamu cca 1 minútu. Na záver pridáme nakrájané jahody a balsamicový ocot. Zľahka všetko spolu premiešame a podávame.
Tip femme: Tie , ktoré sa obávajú experimentovania, skúste zameniť špargľu za rebarboru a sezam za mleté orechy.


K netradičnému dezertu podávajte chutnú kávu, ktorú si pripravíte v kvalitnom kávovare  s jednoduchým ovládaním.


Voľne stojaci kávovar Miele

Kávovar Miele zaujme vysokou kvalitou použitých materiálov zaručujúcich spoľahlivú funkčnosť a dlhú životnosť. Čelná strana prístroja a výpusť na kávu sú zhotovené z najkvalitnejšieho antikoru, vyhrievacia odkladacia plocha na šálky zase z pochrómovaného kovu. Užívatelia ocenia jednoduché ovládanie či možnosti individuálneho nastavenia intenzity a teploty kávy.

Sparovacia jednotka s dynamickou komorou zaručí najlepšiu arómu kávy, s cappuccinatore jednoducho a rýchlo pripravíte horúce mlieko alebo mliečnu penu pre lahodné kapučíno či latte macchiato.

Parametre prípravy obľúbenej kávy si každý nastaví úplne podľa svojich predstáv, druhu kávy a požadovanej intenzity chuti. Zvolí si aj stupeň namletia kávy od veľmi jemného až po hrubý, množstvo namletej kávy, teplotu sparenia či množstvo vody.  Pre perfektné espreso disponuje kávovar taktiež ohrievacou plochou na šálky.

A nakoniec, nech za vás riad umyje poloprofesionálna umývačka riadu!

Poloprofesionálne umývačky riadu Miele

V mnohých kanceláriách väčších či malých firiem sa denne spotrebuje veľké množstvo riadu, ktoré je často potrebné čo najrýchlejšie opäť umyť. Ale v domácnostiach, kde sú zvykom návštevy, oslavy alebo rôzne spoločenské podujatia, ocenia, ak je riad čo najskôr čistý. Ideálnym riešením sú nové poloprofesionálne umývačky Miele, ktoré do hodiny zvládnu až tri umývacie cykly. Kuchyňa je tak v okamihu zase čistá. Pri pripojení na teplú vodu a striedavý trojfázový prúd bude riad čistý už za neuveriteľných 17 minút.

Nové umývačky sú k dispozícii ako zabudovateľné a plne zabudovateľné modely. Ich typickým znakom je patentovaná 3D-príborová zásuvka nastaviteľná do šírky, výšky aj hĺbky.

Keďže sa v kanceláriách a najmä v domácnostiach pri  návštevách používa veľa jemného skla, sú prístroje vybavené špeciálnou funkciou na ochranu skla Perfect GlassCare - pre zvlášť jemné umývanie citlivého skla ako sú napr. poháre na víno - vďaka optimalizácii teploty a tvrdosti vody.

Umývačky sú vybavené deviatimi programami: krátky, univerzál, intenzívny, poháre, pivné poháre, hygiena, Eco, plasty a predumytie. Poloprofesionálne umývačky sú zvlášť vhodné do otvorených priestorov, pretože pri prevádzke vykazujú hlučnosť len 48 dB. Pritom sú veľmi výkonné a vďaka energetickej triede A+ aj veľmi úsporné.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.