Jarné koláčiky

Nechajte sa inšpirovať ovocnými receptami, ktoré sú nenáročné na prípravu, chutia veľmi dobre a navyše lahodia aj oku.



Jarné rozkvitnuté rezy
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 25 minút

P o t r e b u j e m e:
Na cesto: 3 bielky, 3 žĺtky, 150 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 300 g polohrubej múky,1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, 100 ml oleja, 200 ml mlieka
Na náplň: 1 kompót marhule polené (hmotnosť po odkvapkaní 470 g), 1 balenie Krémovej náplne s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka, 2-3 PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla
Na ozdobenie: 1 balíček Cukrárenského želé zeleného Dr.Oetker, 500 ml vody (alebo šťavy z kompótu doplnenej vodou do 500 ml), 2 zarovnané PL cukru, 1 balenie Kvetín oblátkových Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm), sitko

P o s t u p:
Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky spoločne s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a zľahka vmiešame spoločne s olejom a mliekom do peny. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
(Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra:160 °C, Plynová rúra: stupeň 3)
Doba pečenia: asi 25 minút
Upečený korpus necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť.
Na náplň necháme dobre odkvapkať marhule na sitku a šťavu zachytíme. Krémovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Hotovú náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a navrch poukladáme marhule.
Na ozdobenie pripravíme cukrárenské želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme na marhule a necháme stuhnúť. Múčnik nakrájame na rezy a ozdobíme oblátkovými kvetinami.

Foto: Dr.Oetker

Čokoládové muffiny s marcipánom
Počet kusov: 12
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 20 minút

P o t r e b u j e m e:
Na cesto: 1 balenie Muffinov čokoládových s čokoládovými kúskami Dr.Oetker, 110 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce
Na náplň a ozdobenie: 150 g Marcipánu Dr.Oetker , 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: 12 papierových košíčkov (sú súčasťou zmesi na muffiny), plech na pečenie, formičku na vykrajovanie v tvare ryby

P o s t u p:
Na prípravu cesta zmiešame zmes na muffiny s vodou, olejom, vajcom a ručne metličkou vymiešame dohladka podľa návodu na obale. Na plech rozložíme 12 papierových košíčkov. Polovicou cesta pomocou dvoch polievkových lyžíc naplníme dná košíčkov.
Marcipán rozdelíme na 2 diely. Prvú polovicu rozdelíme na 12 dielov a z každého dielu vytvoríme guľôčku, ktorú vložíme do košíčka na cesto. Druhou polovicou cesta naplníme zvyšok košíčkov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
(Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra:160 °C, Plynová rúra: stupeň 3)
Doba pečenia: asi 250minút
Na ozdobenie vyvaľkáme na pocukrovanej ploche druhú polovicu marcipánu. Pomocou formičky vykrojíme ryby, ktoré dozdobíme tubičkami a položíme na muffiny.


Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 25 minút

P o t r e b u j e m e:
Na cesto: 320 g polohrubej múky, 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, 220 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 250 ml oleja
Na náplň: 1 ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g), 200-250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s kokosovou príchuťou Dr.Oetker, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
Na ozdobenie: 3 zarovnané PL strúhaného kokosu
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3l

P o s t u p:
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
(Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra:160 °C, Plynová rúra: stupeň 3)
Doba pečenia: asi 25 minút
Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme ananásový kompót aj so šťavou, ananás nakrájame na menšie kúsky. Pridáme smotanu na šľahanie, crème olé a smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.