Fašiangové pečenie

Napísal Dr.Oetker 24. január 2012

Fašiangy sú obdobím karnevalov, plesov a u nás začínajú od Troch kráľov až do polnoci pred Popolcovou stredou.


Tradičnou pochúťkou počas fašiangov sú fánky a šišky. My sme pre vás pripravili recepty, s ktorými môžete prekvapiť  vašich blízkych a oživiť klasický fašiangový stôl.

Banánové rezy

Prísady:
Na cesto: 3 bielky, 3 žĺtky, 170 g cukru, 4 PL teplej vody, 160 g polohrubej múky, 10 g kakaa, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker, 300 ml mlieka, 30 g cukru, 250 g zmäknutého masla, 100 g práškového cukru, 2 banány (do náplne), 5 banánov (nakrájaných našikmo)
Na poliatie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetke
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm)

Príprava: Na cesto vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra:  180 °C   (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)
Doba pečenia: asi 30 minút

1, Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding a dva roztlačené banány.
2, 1/3 náplne natrieme na vychladnutý korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom náplne.
3, Na poliatie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche krému. Necháme stuhnúť.

Tip: Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným v horúcej vode.


Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou 



Prísady:
Na cesto: 4 vajcia, 60 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 50 g hladkej múky
Na náplň: 8 olúpaných jabĺk, 20 g cukru, 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
Na posypanie a poliatie: 50 g cukru, 50 g masla, 80 g hladkej múky, 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovo-smotanovou príchuťou Dr.Oetker, 500 ml mlieka, 40 g cukru
Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, formičky na vykrajovanie asi 9 cm 

Príprava: Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť.

Elektrická rúra:  180 °C   (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)
Doba pečenia: asi 10 minút

- Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
- Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava.

Elektrická rúra: 180 °C  (predhriata)

1, Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.
2, Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.


Puding na spôsob kokosovej pannacotty

 

Prísady: ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g), 100 ml smotany na šľahanie, 100 g horkej čokolády, 1 balíček Pudingu Originál s kokosovou príchuťou Dr.Oetker, 40 g cukru, 500 ml mlieka
Ešte potrebujeme: sitko

Príprava: Na prípravu pannacotty najprv necháme kompót na sitku odkvapkať, ananás nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie uvedieme do varu a rozpustíme v nej čokoládu. Vymiešame dohladka a rozdelíme na dno pohárov. V chladničke necháme stuhnúť. Puding uvaríme s cukrom a mliekom podľa návodu na obale a opatrne ním zalejeme čokoládovú vrstvu tak, aby sa čokoláda nerozpustila. Necháme vychladnúť. Povrch pohárov ozdobíme ananásom.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.