Tip na ľahký a zaujímavý víkendový obed

Napísal MORA, Lidl 20. august 2021

Hľadáte inšpiráciu na chutný a zaujímavý víkendový obed? Pripravte si skvelý chrumkavý kurací wrap, ktorého základom je tortilla, ochutené kuracie mäso, veľa zeleniny a zálievka. Sladká bodka za jedlom, odmena po dlhom dni alebo dezert ako hlavný chod?

Domáce tortilly s kuracím mäsom podľa Katky Neumannovej

Je to kombinácia, ktorá nie je celkom bežná, a pritom chutí malým i veľkým. Ak neviete, ako na to, vyskúšajte recept olympijskej víťazky Kateřiny Neumannovej. „Je to naozaj jednoduché. A priznám sa, že keď nemám času nazvyš, použijem hotové tortilly. Potom je toto výdatné, avšak zdravé jedlo otázkou doslova pár minút,“ hovorí Katka, ambasádorka značky MORA.

mora_0821

Pripravte si tieto suroviny:

Na cesto

 ˗ 600 g hladkej múky
˗ 1 lyžicu soli
˗ 120 ml olivového oleja
˗ 120 ml vody
˗ 1 lyžičku kypriaceho prášku

Mäso

˗ 600 g kuracieho mäsa
˗ 2 lyžičky soli
˗ 4 lyžice olivového oleja
˗ 1 lyžicu korenia na kura

Dresing

˗ 500 g kyslej smotany
˗ štipku soli
˗ hrsť nasekaného koriandra

Na servírovanie

˗ cherry paradajky
˗ červenú papriku
˗ žltú papriku
˗ jarnú cibuľku
˗ mix šalátových listov

Postup:

Domáce tortilly

Do nádoby robota vložte 450 g hladkej múky, všetok olej a vodu, soľ a kypriaci prášok a vypracujte redšie cesto. Potom postupne pridávajte zvyšnú múku a zakaždým ju nechajte v robote do cesta zapracovať. Výsledné cesto musí byť krásne hladké a pružné – ak treba, pridajte múku alebo vodu.

Vypracované cesto nechajte zhruba 15 minút odležať, potom si ho rozdeľte na 10–12 častí (asi po 80 g) a z každej z nich na pomúčenej podložke vyváľajte veľmi tenkú placku. Položte ju na stredne rozpálenú suchú panvicu a tortillu opekajte z každej strany asi 1,5 minúty. Hotová tortilla sa pozná tak, že sa na nej tvoria bublinky. Opečené horúce tortilly skladajte na seba a potom ich vložte do vyhriatej rúry, aby nevychladli.

Príprava mäsa: Mäso si nakrájajte na menšie rezance a zmiešajte s polovicou olivového oleja, soľou a korením na kura. Misu prikryte a mäso vložte asi na 30 minút do chladničky. Potom ho opečte na veľkej rozpálenej panvici asi 5 minút.

Príprava dresingu: V miske zmiešajte kyslú smotanu so soľou a nasekaným koriandrom a nechajte pár minút odstáť.

Servírovanie: Tortillu potrite trochou dresingu, pridajte kuracie mäso, nakrájanú zeleninu a hrsť šalátu. Pokvapkajte ešte dresingom a zrolujte.

Kateřina Neumannová a MORA

„Legendárna športovkyňa a olympijská víťazka Kateřina Neumannová je dlhoročnou ambasádorkou značky MORA. V tejto úlohe nám pomáha podporovať zdravý životný štýl a delí sa o nové tipy, ako vyvážene jesť a aktívne tráviť voľný čas s celou rodinou. V druhej polovici augusta sa bude Katka naplno angažovať na obľúbenom Lipno Sport Feste. Tohtoročný 10. ročník potrvá mimoriadne 16 dní a okrem toho, že je dlhší, bude aj programovo bohatší. Okrem Katky sa na festivale objavia aj ďalšie hviezdy športového a kultúrneho neba. A MORA pri tom nebude chýbať,“ vysvetľuje Regina Netolická, Head of Marketing CZ/SK.

Tip: Novinka – MORA VDP 645 GB7

Plynová varná platňa MORA VDP 645 GB7 na čiernom tvrdenom skle ponúkne vďaka novému usporiadaniu až o 20 % viac priestoru na komfortné varenie. Platňa má štyri plynové horáky s integrovaným zapaľovaním vybavené poistkami STOP GAS, ktoré automaticky zastavia prívod plynu v prípade náhodného zhasnutia plameňa horáka, aby ste boli vždy v bezpečí. Horáky sú kryté robustnou dvojdielnou liatinovou mriežkou pre pohodlné posúvanie riadu do každého smeru. Platňa, mriežka aj krytky horákov sa pohodlne a jednoducho čistia aj v umývačke riadu. Novinka stojí 229 EUR.

unikátne recepty na sladkosti z Kuchyne Lidla musíte vyskúšať. Život je skrátka príliš krátky na nudné dezerty.

Ovocné želé v melóne
Počet porcií: 12

lidl_melon0821

Potrebujeme: pomôcku na vykrajovanie guľôčok z melóna, metličku, smoothie mixér

Suroviny:
1 červená dyňa bezjadierková (cca 3 kg)
1 limetka
500 g jahôd
100 g práškového cukru Belbake
200 g Zlatého klasu (5 ks)
100 g čučoriedok
2 kivi
1 mango
čerstvá mäta

Postup
Červený melón rozpolíme a približne z polovice vykrojíme guľôčky (tie si odložíme na neskôr). Zvyšnú dužinu vydlabeme lyžicou a rozmixujeme. Budeme potrebovať 1 200 ml.

Tip: Ak šťavy zostane viac, môžeme ju vypiť ako limonádu. Ak nemáme dostatočné množstvo, môžeme doliať vodou alebo ak robíme želé pre dospelých, prilejeme alkohol.
Pridáme limetkovú šťavu, 200 g očistených jahôd a podľa chuti aj práškový cukor. Opäť mixujeme. Asi v ¼ rozmixovanej šťavy vymiešame Zlatý klas dohladka. Prilejeme k zvyšnej šťave a v hrnci za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Potom ho stiahneme z ohňa a za občasného miešania, aby sa nevytvorila koža, necháme mierne vychladnúť.
Medzitým do misky s melónovými guľôčkami pridáme zvyšné očistené jahody, čučoriedky, plátky kivi a kúsky manga. Aby sa nám ľahšie pracovalo, ovocie rovnomerne rozdelíme do dvoch veľkých misiek. Zalejeme pudingom a dôkladne premiešame.
Prázdne polovice melónov položíme do misiek, aby boli stabilné a tekutina sa nevylievala. Každú z nich naplníme ovocným pudingom, povrch zarovnáme a vonkajšie okraje očistíme. Necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke.

Servírovanie: Stuhnutý melón nakrájame nožom namočeným do horúcej vody a ozdobíme lístkami mäty.

Všetky recepty nájdete na webe Kuchyňa Lidla - https://kuchynalidla.sk/

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.