Máme pre vás tip: vyskúšajte "alternatívne" recepty

Donedávna sme pravidelne varili doma, čo zapríčinila nežiadúca pandemická situácia. Život sa pomaly vracia do normálu, ale dobré zvyky zostávajú. Možno ste navarili priveľa a nechcete ďalšie dva dni jesť to isté jedlo, alebo plytvať a vyhadzovať sa vám prieči? Nechajte sa inšpirovať...

chladnicka_thinkstockphotos

Špagety "Alla Carbonara"

Uvarené špagety z predchádzajúce dňa môžete využiť pri príprave zjednodušeného receptu na talianske špagety alla carbonara. Na jednu porciu budete potrebovať 1 vajce , nastrúhaný syr podľa chuti (vyskúšajte Chedar alebo Goudu) a 1 čajovú lyžičku masla. Na panvičke si pripravte volské oko, uvarené špagety prelejte vriacou vodou cez sitko. Po odkvapkaní špagety zalejte rozpustením maslom,posypte psotrúhaným syrom ana nakoniec položte volské oko. 

Vajce v mištičke

Pečené mäso či mäso z polievky zomeľte a pridajte k nemu jemne nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, majoránku (a ďalšie koreniny podľa chuti), jedno vajce a trochu tuku. Suroviny dobre premiešajte, rozdeľte na časti a z nich vytvarujte gule a následne "mištičky" - do každej vložte surové vajce a dajte zapiecť.
Hotové vajcia v mištičkách posypte červenou paprikou a nadrobno nasekaným petržlenom. Podávajte s ryžou alebo zemiakmi.

Rybacie rizoto

Varenú či pečenú rybu vykostite, nakrájajte na kúsky, vložte do panvice so zľahka opraženou cibuľkou a podlejte vývarom. Potom pridajte sparenú ryžu, čierne korenie, soľ a nechajte podusiť. Nakoniec do rizota primiešajte strúhaný syr. Jednotlivé porcie na tanieroch posypte syrom a podlejte šťavou.

Hašé

Varené či pečené mäso zomeľte (môžete pridať cca 500g surového bravčového mäsa), vložte do panvice k podusenej cibuľke a podlejte vývarom. Do zmesi pridajte strúhanku, 2 vajcia, čierne korenie, soľ a poduste. Podávajte s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.

Chlebová polievka

Chleba nakrájajte na krajce, rozdeľte ich na kúsky a zalejte vodou tak, aby plávali. Pridajte rascu, soľ a nechajte na miernom plameni rozvariť. Potom chlieb prepasírujte cez sitko, pridajte do hrnca vodu a uveďte do varu. Nakoniec dajte do polievky rozšľahané vajce a roztlačený cesnak. Povarte cca 10 minút, pridajte kúsok masla a odstavte. (Chlebová polievka je vhodná aj pri žalúdočných ťažkostiach a diétach.)

Zdroj foto: Thinkstockphotos

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.