Odľahčite svoj jedálniček s LUNTER Tofu

Chutný obed alebo večera, ktoré pristanú štíhlej línii aj vašej peňaženke, si doma dokážete pripraviť už za pár minút! Inšpirujte sa našimi rýchlymi receptami. Tofu sa vyrába zo sóje a jej názov pochádza z japonského slova „shoyu“.

lunter_tofu21

Samotná sója je bohatá na proteíny, obsahuje vhodné zloženie z aminokyselín. Menší podiel má len v sírnych aminokyselín a pre niektoré alergény a antinutrienty nieje vhodná pre malé deti. Pôvodne je tofu z Číny, z ktorej sa rozšíril do Japonska, Vietnamu, Kórei a Thajska. Do západnej Európy sa dostal až od druhej polovice 20. storočia.

Tofu je možné využiť v slaných aj sladkých receptoch. Vyrába sa v podobe syra tzv. tvrdé tofu a v mäkkej forme, ktorá je podobná pudingu. Práve mákké tofu sa využíva na sladké recepty, polievky a omáčky. Popritom sa môže byť údené, marinované, ochutené o korenie, bylinky a morské riasy.

LUNTER Tofu na panvicu Toscana s cestovinami

lunter_tofu1_21

Suroviny: LUNTER Tofu na panvicu Toscana, 80 g nastrúhaného parmezánu, 150 g cestovín,  2 PL olivového oleja, soľ, korenie a čerstvá bazalka

Postup: Tofu nakrájame na kocky a dve minúty opražíme na panvici na rozohriatom oleji.  Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Podávame s cestovinami. Môžeme dozdobiť natrhanými lístkami bazalky a tesne pred podávaním posypeme tvrdým strúhaným syrom.

LUNTER Tofu na panvicu Chilli a limeta s ryžou

lunter_tofu2_21

Suroviny: LUNTER Tofu na panvicu Chilli a limeta, 100 g ryže, 2 PL oleja, 1/2 ČL chilli papričiek, 1 limetka, soľ a korenie

Postup: Tofu na panvicu Chilli a limeta nakrájame na kocky a dve minúty opražíme na panvici na rozohriatom oleji. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Podávame s ryžou. Môžeme dozdobiť najemno nasekanými chilli papričkami a kúskami limetky.

Zdroj foto: LUNTER Tofu

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.