Cestoviny

Kuchyňa nám ponúka rôzne druhy cestovín, ktoré si môžete uvariť s veľmi chutnými omáčkami, ktoré si v krátkom čase môžete pripraviť aj sama.

>> Móda >> Aktuálne >> Cestoviny

Rezance so špenátom a syrom ricotta
( pre 4 osoby)
P o t r e b u j e t e: 125 ml smotany, 100 g syra ricotta alebo čerstvého syra, 75g masla, 2 strúčiky cesnaku, 300g mrazených špenátových lístkov, trochu soli, čerstvého mletého korenia, štipku muškátového orieška, parmezán

P o s t u p: V kuchynskom robote rozmixujete smotanu a ricottu. V panvičke rozpustíte maslo, pridáte najemno nasekaný cesnak a opekáte na miernom stupni. Potom pridáte rozmrazené, odkvapkané a najemno nasekané špenátové listy a dusíte 2-3 minúty. Po miernom vychladení vmiešate zmes smotany a syra a dochutíte, soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Cestoviny uvaríte al dente a vmiešate pripravenú omáčku a na tanieri ešte posypete čerstvo nastrúhaným syrom.

Penne s hráškom a údeným mäsom
( pre 4 osoby)
P o t r e b u j e t e: 300g údeného mäsa, 2 PL oleja, 1 veľkú cibuľu, 500 ml sladkej smotany, 150g čerstvého alebo mrazeného hrášku, soľ, parmezán

P o s t u p: Uvarené údené mäso odkvapkáte, osušíte a pokrájate na 1cm veľké kocky, potom ich na rozohriatej panvici s olejom sprudka opečiete, aby získali jemnú kôrku a pridáte najemno posekanú cibuľu a dusíte do sklovita asi 3-5 minút. Zbytočný olej necháte odkvapkať a mäso s cibuľkou presypete do hrnca, kde pridáte sladkú smotanu. privediete do varu, teplotu znížite a pomaly varíte 10 minút. Potom vložíte predvarený (3 minúty v slanej vode) hrášok a ešte povaríte 4 minúty. Cestoviny uvaríte podľa návodu, premiešame s omáčkou a nakoniec posypete hoblinkami parmezánu.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.