Ovocné plnky

Každý z nás pozná slané plnky, femme vám ponúka ľahké letné ovocné plnky, ktoré sú bohaté na vitamíny a určite prekvapia aj vaše deti.

Každý z nás pozná slané plnky, femme vám ponúka ľahké letné ovocné plnky, ktoré sú bohaté na vitamíny a určite prekvapia aj vaše deti.

"Stromová" nátierka...
...je to nátierka z ovocia, ktorá sa spracúva z ovocia, ktoré rastie na stromoch. Vhodné sú všetky odrody jabĺk až po padavky, ktoré sú základom a potom môžete doplniť hruškami a broskyňami. Túto zmes môžete použiť ako plnku do koláčov alebo ako prílohu k studenému pečenému mäsu.

P o t r e b u j e t e: 1,25 nakrájaných jabĺk v šupke, 625 g nakrájaných hrušiek, 625 g rozpolených a odkôstkovaných broskýň, 1 l sladkej jablkovej šťavy alebo sladkej vody, 1 kg jemného hnedého cukru, 1 čl nového korenia, 1 / 2 čl klinčekov, 2 čl mletej škorice
P o s t u p: Pokrájané ovocie vložte do zaváracieho hrnca spolu so sirupom, priveďte do varu, pozbierajte penu a varte na miernom ohni asi hodinu do zmäknutia. Uvarené ovocie prelisujte a vzniknuté pyré vložte do čistého hrnca, pridajte cukor do rozpustenia a varte na miernom ohni až do zhustnutia. Ostatné korenia pomeľte v mlynčeku, vsypte do hrnca a povarte ešte 2 minúty. Nakoniec zmes nalejte do vysterilizovaných pohárov a uzavrite.

Melónová plnka...
...má jemnú ovocnú vôňu, používajú sa odrody ananásový alebo Galia melón, v zrelej podobe sa môže použiť melón Charentains pre jeho oranžovú farbu.

P o t r e b u j e t e: 2 kg zrelých nakrájaných melónov bez semien, 500 ml sladkej jablkovej šťavy alebo sladkej vody, 1 kg želírovacieho cukru, šťavu z dvoch citrónov, 2 ks najemno pokrájanej citrónovej stonky, 1 pl pomarančovej šťavy
P o s t u p: Pokrájané melóny vložte do zaváracieho hrnca spolu so sirupom, priveďte do varu, pozbierajte penu a varte na miernom ohni asi 40 minút do zmäknutia. Uvarené melóny prelisujte a vzniknuté pyré vložte do čistého hrnca, pridajte cukor, citrónovú šťavu aj trávu a miešajte až do rozpustenia cukru. Uveďte do varu, potom na miernom ohni varte približne 1 hodinu – kým zmes nezhustne. Nakoniec nalejte pomarančovú šťavu a zmes nalejte do vysterilizovaných pohárov a uzavrite.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.