Chlebom k štíhlej línií a chutné pomazánky

Omrzeli vás už tradičné raňajky a hľadáte niečo nové? Milujete vôňu a chuť pečiva, ale pre udržanie štíhlej línie si ho odopierate? Vyskúšajte novinky na trhu, tmavý proteínový chlieb.

Kým bežné pečivo je plné sacharidov, ktoré dvíhajú ručičku na vašej váhe, proteínové pečivo ich obsahuje minimum, je bohaté na bielkoviny a vlákninu, vďaka čomu je nielen chutnou, ale hlavne zdravšou verziou raňajok a s vašimi tukmi poriadne zatočí. Úpravou stravy a zacielením sa na proteíny sa v tele zmení metabolizmu, čo spôsobí, že vaše telo začne likvidovať vlastný, uložený tuk a to je predsa snom každého. Neváhajte a proteínový chlebík určite ochutnajte napríklad aj s ľahkou avokádovou nátierkou, bylinkovým masielkom alebo jarným tvarohom. S týmito mňamkami vám nadbytočné kilá rozhodne nehrozia!

proteinovy chlieb18

Nátierka Jarný tvaroh podľa výživovej poradkyne, Martiny Dvořákovej

Potrebujete: 1 tvaroh – Martina používa tučnú verziu, 1 čerstvý syr, 1 zväzok reďkoviek, pažítku, soľ a čierne korenie.
Ako na to: Reďkovky nakrájame na kúsky a zmiešame s tvarohom a syrom. Osolíme a okoreníme. Pažítku nasekáme najemno. Časť vmiešame priamo do nátierky a zvyšnú časť posypeme navrch.

Tip femme:

Nátierka z červenej repy

Potrebujete: 1 veľká alebo 2 menšie červenej repy, soľ a čerstvo mleté čierne korenie
1 lyžica oleja z vlašských orechov, hrsť nasekaných vlašských orechov + na ozdobu, 1 lyžica balzamikového krému, trocha šťavy z citróna (nemusí byť)

Ako na to:
Repu očistíme a nakrájame na plátky. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme orechovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút.
Potom repu nasekáme alebo namelieme, pridáme nasekané orechy, balzamikový krém a trochu šťavy z citróna. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Tip: Do nátierky môžete vmiešať trochu nastrúhaného chrenu alebo chrenovej pasty.

Nátierka z červených fazúľ

Potrebujete: 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva červenej fazule, lyžička olivového oleja, lyžička pálivej papriky, soľ a čerstvo mleté čierne korenie, pečivo

Ako na to:
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Vložíme do misky.
Pridáme zliate fazuľa, ktoré sme pokrčila vidličkou.
Pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme paprikou, soľou a korením a premiešame.
Natierame na pečivo a zdobíme napríklad kúskami červenej papriky.
Tip: Do nátierky môžeme pridať čerstvé bylinky alebo nasekanú feferónku.

Foto: KetoDiet

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.