Recepty z diviny

Jeseň je najvhodnejší čas na prípravu diviny a preto vám femme pripravila niekoľko informácii o tejto téme a chutných receptov.

>> Móda >> Aktuálne >> Recepty z diviny

Zajac so smotanou
P o t r e b u j e t e: 1 zajac, 1 PL lyžica octu, 1 PL masti, 1 celá smotana na šľahanie, šťava ž polky citrónu, 200 ml červeného vína, 2 väčšie mrkvy, 1 väčší petržlen, kúsok zeleru, 1 veľká cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, celé korenie, 2 bobkové listy, za hrsť hríbov, hladká múka na zahustenie, soľ a cukor
P o s t u p: Mäso rozdelené na rovnaké kúsky vložíte do vyššej nádoby so zeleninou (mrkva nakrájaná na pásiky, koreňom petržlenu, celá očistená cibuľa, zeler a cesnak), hubami, bobkovým listom, octom a šťavou z citróna, všetko zalejete s vínom a vodou, aby bolo všetko ponorené. Potom to dusíte do zmäknutia a ochutíte soľou.
V malej rajnici si upražíte trochu cukru s masťou, zaprášte múkou a zalejte šťavou zo zajaca. Potom vložte kúsky mäsa, polejte smotanou a prevarte.

Pečený bažant
P o t r e b u j e t e: 1 mladý bažant, 1 PL lyžica octu, 3 PL masti, slaninka na prešpikovanie, 100 ml červeného vína, 5 strúčikov cesnaku, borievky, 2 bobkové listy, soľ
P o s t u p: Dobre očistené a odstáte mäso, dobre nasoľte, prešpikujte slaninkou, cesnakom, borievkami a bobkovým listom prelejte horúcou masťou a dajte piecť asi na 1 pól hodiny do rúry. Počas pečenia pravidelne polievajte výpekom a vínom. Bažant je vhodný k červenej dusenej kapuste.

Pečené jarabice s ryžou
P o t r e b u j e t e: celé mäso z jarabíc, 1 PL parmezánu, 1 PL smotany na šľahanie, slaninka na obviazanie, soľ
P o s t u p: Dobre očistené a odstáte mäso, dobre nasoľte a nechajte hodinku stáť, potom obviazané jarabice so slaninkou dáte piecť do rúry do červene. Pokiaľ sa jarabice pečú, pripravte si ryžu, keď bude už mäkká, pridajte polievkovú lyžicu parmezánu aza lyžicu smotany.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.