KetoDiet: Tipy na recepty

Ak chcete zmenšiť uložené tukové zásoby, efektívnym a trvalým riešením môže byť práve proteínová diéta. Stačí iba na pár týždňov výrazne obmedziť zo svojej stravy sacharidy a už len sledovať úbytky na centimetroch.

keto recept0418

Recepty s proteínovými polievkami KetoDiet

Španielska cesnaková polievka (2 porcie, 30 minút): 1 proteínová rajčinová polievka s rezancami KetoDiet, 4 strúčiky cesnaku, 4 rajčiny, 2 hrsti petržlenovej vňate, 3 vaječné bielky, Olivový olej, podľa chuti korenie a soľ

Postup:

Cesnak a rajčiny olúpeme. Strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a rajčiny nasekáme na drobno. V hrnci opatrne osmažíme cesnakové plátky dozlata a pridáme rajčiny. Dosolíme, prisypeme polovicu petržlenovej vňaťky a krátko všetko podusíme. Základ polievky zalejeme vodou a necháme 10 minút prevariť. Potom pridáme rozšľahané bielky, zvyšok vňate a jedno vrecko rajčinovej polievky KetoDiet. Všetko dôkladne premiešame. Polievku zakryjeme, odstavíme a necháme ešte 5 minút na sporáku.  

Recepty s proteínovými omeletami KetoDiet

Omeleta so šampiňónmi a pórom (1 porcia, 10 minút): 1 proteínová omeleta KetoDiet s ľubovoľnou príchuťou, 1 lyžica olivového oleja, 1 pór, 4 šampiňóny, podľa chuti korenie, soľ a tymián

Postup:

Na teflónovej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Na ňom osmažíme kolieska póru a na plátky nakrájané šampiňóny. Restujeme domäkka, môžeme podliať troškou vody. Ochutíme soľou, korením a inými koreninami. Podľa návodu na obale si pripravíme proteínovú omeletu KetoDiet, ktorú naplníme zmesou šampiňónov a póru. Podávame s čerstvou zeleninou, či zeleninovým šalátom. 

Omeleta s rajčaty a mozzarellou (1 porcia, 10 minút): 1 proteínová omeleta KetoDiet s ľubovoľnou príchuťou, 7 cherry rajčín, ½ mozzarelly, 100 g polníčka

Postup:

Na kvapke olivového oleja ľahko orestujeme rajčinky, ktoré sme rozkrojili na polovice. Medzitým si pripravíme podľa návodu na obale proteínovú omeletu KetoDiet a rajčiny ňou prelejeme. Ako náhle je omeleta hotová, stlmíme, alebo úplne vypneme plameň a ešte na panvici na ňu položíme plátky mozzarelly a polníček. Omeletu ihneď preložíme (mozzarella povolí a začne sa roztekať) a podávame.  

Recepty s proteínovými kašami KetoDiet

Vanilková zmrzlina (1 porcia, 15 minút):1 proteínová kaša s vanilkovou príchuťou KetoDiet, 250 ml vody, Mäta na ozdobu

Postup:

Podľa návodu si pripravíme porciu vanilkovej kaše. V miske ju vložíme na 5—10 minút do mrazničky. Môžeme dozdobiť mätou a pustiť sa do mlsania bez výčitek. 

Recepty s proteínovou palacinkou, proteínovými tyčinkami a proteínovým pudingom KetoDiet

Čokoládová torta (6 porcií, 30 minút): 1 proteínová palacinka s vanilkovou príchuťou KetoDiet, 4 proteínové tyčinky s príchuťou čokoláda KetoDiet, 3 proteínové pudingy s čokoládovou príchuťou KetoDiet, 2 lyžičky kakaa, 60 g kokosu, 500 ml mlieka, 100 ml vody, 1 kelímok šľahačky

Postup:

Skvelá správa pre priaznivcov sladkého. Tortu si môžete dať, aj keď ste v diétnom pláne, a to v 2. alebo v 3. kroku. Jedinou podmienkou je, že vynecháte šľahačku. Proteínové tyčinky (s príchuťou čokoláda alebo inej vašej obľúbenej príchute) nastrúhame na strúhadle na hrubo.

Pridáme zmes na proteínovú palacinku s vanilkovou príchuťou, alebo 4 bielky, ďalej 1 lyžičku kakaa, 100 ml vody a všetko poriadne premiešame. Na plech si pripravíme papier na pečenie, na ktorý zmes vysypeme a lyžicou uhladíme. Dáme piecť na 180 °C na 8-10 minút.

Do misky vysypeme 3 vrecká proteínového pudingu s čokoládovou príchuťou, pridáme 500 ml mlieka, pomocou mixéru rozmiešame a vložíme do chladničky, až kým puding nestuhne (na cca 30 min). Medzitým si našľaháme šľahačku so stužovačom (ak pridávate).

Tuhý puding zmiešame jemne so šľahačkou a lyžičkou kakaa.

Vzniknutý krém nalejeme na korpus, ktorý máme pripravený ideálne v tortovej forme, dozdobíme (napríklad malinami) a necháme stuhnúť. 

Viac receptov nájdete na:  https://www.ketodiet.sk/recepty/.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.