Čerstvý fresh alebo smoothie?

Dávku energie a množstvo vitamínov získate vďaka čerstvým šťavám a ovocno-zeleninovým koktailom. Ak potrebujete čeliť chrípkovej epidémii, naštartovať sa do nového dňa alebo len skúsiť zdravú verziu vašej desiaty, fresh či smoothie sú ideálnou voľbou.

Nakúpte v Tescu zdravé ovocie a zeleninu, inšpirujte sa sortimentom Tesco „Perfectly Imperfect“ a pustite sa do prípravy jednoduchých a rýchlych nápojov.

Niet lepšej voľby, ako začať deň vitamínovou bombou v podobe čerstvej zeleniny či ovocia. Ráno a počas dňa odporúčam zeleninové a ovocné smoothie riedené vodou alebo džúsom, ktoré zasýtia a telo tak dostane prísun potrebných živín a vitamínov. Smoothie je jednoduché na prípravu, rýchle a chutné. Na desiatu je zas vhodný fresh – džús z čerstvej zeleniny alebo ovocia, ktorý počas dňa príjemne osvieži a zlepší náladu,“ hovorí Martin Šmahel, osobný tréner a odborník na zdravé stravovanie.

  

Tesco prináša zdravé recepty, ktoré výborne chutia: 

Fresh z červenej repy, jablka a mrkvy Suroviny
SUROVINY
2 menšie repy Tesco (Perfectly Imperfect)
4 stredne veľké mrkvy Tesco (Perfectly Imperfect)
4 jablká
citróny a mäta na ozdobenie Tesco eat fresh 

POSTUP
Očistite repy, mrkvy, jablká zbavte jadrovníka a umyte mätu. Zeleninu s jablkami môžete dať do odšťavovača alebo ich rozmixovať. Keby bola zmes príliš hustá, zrieďte ju 100 až 200 ml jablkového džúsu. Ozdobte mätou, prípadne citrónom a podávajte vychladené.
Tip: Pre obohatenie môžete do freshu pridať tiež mango alebo stonkový zeler.

Vitamínový fresh proti chrípke
SUROVINY
1 veľký ružový grep
2 veľké pomaranče
6 mandarínok
½ limetky 1 lyžička strúhaného zázvoru Tesco (Perfectly Imperfect)
mäta na ozdobenie Tesco eat fresh

POSTUP
Ovocie zbavte šupiek. Všetko ovocie rozmixujte alebo ešte lepšie – odšťavte v odšťavovači. Pridajte nastrúhaný zázvor, premiešajte, ozdobte mätou a podávajte.
Tip: K citrusom sa skvele hodí aj ananás.

Zelené smoothie so stonkovým zelerom
SUROVINY
1 zelené jablko
2 kivi
3 stonky zeleru
limetková šťava
jahody Tesco
100 – 150 ml vody

POSTUP
Jablko umyte, očistite a nakrájajte ho na malé kúsky (nelúpte). To isté spravte aj s kivi a stonkovým zelerom. Nakoniec pridajte limetkovú šťavu a vodu. Všetko rozmixujte. Dochuťte a ozdobte na polovicu nakrájanými jahodami.

Avokádové smoothie
SUROVINY
2 zrelé avokáda Tesco finest
1 jablko
2 banány
400 g bieleho polotučného jogurtu Tesco
1 lyžička semiačok chia a plátkov mandlí

POSTUP
Avokáda zbavte šupky a kôstky. Z jablka odstráňte jadrovník, olúpte banány. Ovocie nakrájajte na kúsky a rozmixujte v mixéri. Pridajte jogurt a znova premixujte dohladka. Nakoniec do zmesi pridajte semiačka chia. Nalejte do pohárov a ozdobte plátkami mandlí. Tip: Namiesto semiačok chia môžete do smoothie rozmixovať tekvicové semienka.

Zelené smoothie z jabĺk, špenátu a uhorky
SUROVINY
1 zelené jablko hrsť čerstvých špenátových listov ½ šalátovej uhorky šťava z polovice citróna Tesco organic 400 ml studenej vody

POSTUP
Do výkonného stolového mixéra dajte jablko zbavené jadrovníka vrátane šupky, opláchnuté špenátové listy, uhorku, citrónovú šťavu a studenú vodu. Mixujte tak dlho, pokiaľ nevznikne jemný tekutý nápoj.
Tesco Vám praje dobrú chuť a na zdravie!

Zdroj: Tesco

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.