Vytlačiť túto stránku

Prekvapte partnera romantickou večerou

Napísal femme 12. február 2018

Ak ešte neviete, čím prekvapiť partnera alebo partnerku na Valentína, potom vás možno inšpirujeme receptami na chutnú romantickú večeru. Prispôsobte menu valentínskemu duchu a pripravte jedlá, ktoré ulahodia nielen chuťovým pohárikom, ale aj oku.

Grandiózne vyznanie

Lámete si opäť hlavu, ako svojmu blízkemu originálne vyznať lásku? Urobte to tento rok grandiózne. Napíšte svoje vyznanie priamo na obľúbený Hubert Grand.

Originálna Valentína

Limitovaná edícia lahodného sektu je teraz dostupná aj so špeciálnou fixou, ktorou napíšete alebo nakreslíte svoje vyznanie priamo na fľašu bubliniek. V kombinácii s elegantným dizajnom fľaše Hubert Grand tak venujete originálne vyznanie ako nik iný. Valentínsky Hubert Grand je dostupný na e-shope www.hubertonline.sk, alebo vo vybraných obchodoch.

Súťaž pre zaľúbených

Za svoje grandiózne vyznanie môžete byť dokonca odmenený. Hubert pre vás pripravil súťaž „Najsrdečnejší Valentín“, do ktorej sa môžu zapojiť všetci zamilovaní. Stačí, ak odfotíte svoje vyznanie na valentínskej fľaši Hubert Grand a fotku uverejníte na svojom Instagrame s hashtagom „#hubertvalentin“. V prípade, že nie ste na Instagrame, môžete sa zapojiť prostredníctvom súťažnej stránky najsrdecnejsivalentin.sk.  Stačí opäť odfotiť  svoje vyznanie a nahrať fotku na stránke.  

Sedem zamilovaných získa exkluzívne ceny, napríklad Grand romantický víkend pre dvoch. Podrobné informácie o pravidlách súťaže, ako aj vyznania všetkých zapojených zaľúbencov , nájdete na súťažnej stránke www.najsrdecnejsivalentin.sk. Sledujte rovnako aj Facebook alebo Instagram HubertSekt, dozviete sa vždy aktuálne informácie o súťaži.

Pizza pre milovníkov

Cesto:
250 ml vlažnej vody
30 g droždia
0,5 lyžičky cukru
0,5 lyžičky soli
50 ml olivového oleja
400 g hladkej múky

Základ:
Milánska omáčka OTMA
bazalka

Náplň:
čerstvé paradajky
tučnejší syr
pikantná saláma
olivy

Postup:
1. Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, do ktorej sme pridali cukor. Necháme postáť. Zmes zmiešame s hladkou múkou, soľou a olejom. Vzniknuté cesto rozdelíme na bochníky, ktoré vážia približne štvrť kila, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.
2. Plech vymastíme olejom, odležané cesto prstami vytvarujeme do tvaru srdca, potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme bazalkou. Ozdobíme nastrúhaným syrom, plátkami čerstvých paradajok, pikantnou salámou a nakrájanými olivami. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na maximum. Čas závisí na vlastnostiach rúry, okraje cesta musia byť upečené do zlatista.

Valentínske cupcakes

Cesto:
150 g hladkej múky
200 g cukru
90 g horkej čokolády
1 lyžička kypriaceho prášku
1 štipka soli
200 g masla
3 vajcia
60 g kakaa
1 lyžička sódy bikarbóny
170 g kyslej smotany

Náplň:
200 g smotanového syra
kvapka ružového potravinárskeho farbiva
cukor podľa potreby
2 lyžice Extra jamu Hamé malina 
práškový cukor na ozdobu

Postup:
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s polámanou čokoládou a primiešame kakao. Miešame pokiaľ sa nám všetko dobre nespojí. Prelejeme do väčšej misy a dáme mierne vychladnúť.
2. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, práškom do pečiva a štipkou soli. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, ktoré potom vlejeme do čokoládovej zmesi a dobre premiešame.
3. Do masy prisypeme asi tretinu múky. Pridáme kyslú smotanu a premiešame. Nakoniec pridáme zvyšnú múku a vypracujeme hutné cesto.
4. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a každý naplníme pripraveným cestom do dvoch tretín. Pečieme v predhriatej rúre 20 – 25 minút na 180 °C. Upečené cupcakes necháme úplne vychladnúť.
5. Pripravíme si náplň – smotanový syr zmiešame s malinovým džemom, podľa chuti môžeme prisladiť a dofarbiť ružovým potravinárskym farbivom.
6. Vrchnú časť každého cupcake zrežeme a vykrajovátkom v tvare srdiečka vykrojíme malé srdiečko uprostred. Na zvyšnú časť cupcaku natrieme pripraveným krémom a prikryjeme vrchnou časťou. Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom na ozdobu.

Pusinková torta

Cesto:
250 g zmäknutého masla
60 g práškového cukru
5 žĺtkov
1 vanilkový cukor
kôra z jedného citróna
60 ml mlieka
250 g hladkej múky
250 g Hamé Sweet Extra Jam malina menej sladký

Pusinky:
5 bielkov izbovej teploty
1 lyžica citrónovej šťavy
250 g práškového cukru
4 lyžice Hamé Sweet Extra Jam malina menej sladký
5 kvapiek ružového potravinárskeho farbiva - môžete vynechať

Postup:
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov a trochou masla vymažte rozkladaciu tortovú formu 
v priemere cca 22 cm.
2. Zmäknuté maslo dohladka vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte citrónovú kôru a postupne zašľahajte mlieko, aby sa dobre spojilo s maslovým základom. Potom zapracujte preosiatu múku a spracujte tuhšie cesto. Vyklopte ho do pripravenej tortovej formy. Povrch uhlaďte a dajte piecť. Po 20 minútach vyberte z rúry, povrch potrite hrubšou vrstvou džemu a vráťte do rúry na ďalších 10 minút.
3. Pripravíme si krém na pusinky. Malinový džem budeme musieť zbaviť semienok. Najlepšie je pretlačiť ho cez jemné sito, ide to veľmi ľahko. Bielky vyšľahajte s citrónovou šťavou na tuhý sneh. Potom začnite po jednotlivých lyžiciach pridávať práškový cukor. Vždy ho poriadne zašľahajte. Keď použijete všetok, šľahajte ešte ďalších 5 minút.
4. Odstráňte časť bielkovej hmoty do hrnčeka a dobre premiešajte s džemom bez semienok. Ak chcete pridať potravinárske farbivo, teraz je na rade. Potom vráťte späť do misy a premiešajte.
5. Teplotu rúry znížte na 150 stupňov. Naplňte hotový sneh do cukrárskeho vrecka s hladkým zdobiacim koncom a po celej torte povytláčajte malé pusinky. Ozdobenú tortu dajte na 10 minút piecť do rúry pri zníženej teplote. Potom rúru vypnite a tortu v nej nechajte dosušiť, kým rúra úplne nevychladne. Snehové pusinky musia byť suché na dotyk.

TIP: Pri podávaní poprášte práškovým cukrom a podávajte s kopčekom kyslej smotany.