Cestoviny...

... sú pokrm, ktorý sa spája s Talianskom ako Rím s Koloseom. Málokto však vie, že v Taliansku sú cestoviny iba predjedlom. Nech sa páči, cestoviny po taliansky...

>> Móda >> Aktuálne >> Cestoviny...

Cestoviny s brokolicou
P o t r e b u j e t e : 500g brokolice, 8 sardelových rezov v oleji, 4 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, 4 lyžice olivového oleja a 500g drobných cestovín (napríklad mušličiek), soľ.
P o s t u p : Brokolicu rozdeľte na ružičky, pridajte k cestovine, ktorá sa varí cca 8 minút a spolu dovarte. Sardelové rezy nakrájajte na tenké pásiky, cesnak prelisujte a feferónky (bez jadierok) nasekajte na kúsky. Potom všetky pripravené suroviny, olej a uvarené cestoviny s brokolicou vložte do jednej nádoby a dobre premiešajte.

Špagety so slaninovou omáčkou
P o t r e b u j e t e : 1 bielu cibuľu, 100g údenej slaniny, 3 feferónky, 300g rajčín, 1 lyžicu olivového oleja, 5 lyžíc suchého bieleho vína, 500g špagiet, soľ. P o s t u p : Cibuľu nakrájajte na kocky, slaninu na pásiky, feferónky na kolieska a sparené rajčiny na drobné kúsky. Na oleji opečte slaninu, cibuľu a feferónky; zmes zalejte vínom, pridajte rajčiny a chvíľu poduste. Do hotovej omáčky vložte uvarené cestoviny a dobre premiešajte.

Cestoviny s klobásovou omáčkou
P o t r e b u j e t e : 300g bravčovej klobásy, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžičku feniklových semien, 400g rajčín, čierne mleté korenie, 500g cestovín, strúhaný syr, soľ.
P o s t u p : Ošúpanú klobásu rozmrvte, cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno. Potom klobásu opečte, pridávajúc k nej postupne cibuľu, cesnak a feniklové semienka. Vytvorenú zmes krátko poduste; následne do nej pridajte na kúsky nakrájané rajčiny, korenie, soľ a opäť ju poduste (cca 20 minút). Na taniere uložte vrstvu cestovín, potom vrstvu omáčky a nakoniec kopček strúhaného syra.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.