Recepty pre maškrtné jazýčky

K prázdninám neodmysliteľne patrí zber letného ovocia a zaváranie. Babičky ako preborníčky vo výrobe marmelád dokážu sladkou dobrotou naplniť toľko pohárov, že často zvýšia až do ďalšej sezóny. 

Skúste využiť šťavnaté plody inak a vsaďte na zamatovú desiatu. Ľahká desiata plná vitamínov vás jemne pohladí na tele i na duši. Keď naviac k zrelému ovociu pridáte pár lyžíc jogurtu, ktorý zrel v tégliku (napr. Hollandia), vykúzlite dezert, ktorým oslníte i skúsenú babičku.

JAHODOVO-REBARBOROVÁ VÝŽIVA

Doba prípravy: 20 minút, 1 porcia pre 3 osoby

P O T R E B U J E T E: 300 gramov jahôd, 200 gramov rebarbory, 2 lyžice cukru, 1 dcl vody, 250 gramov bieleho jogurtu

hollandia 2 240817

P O S T U P: Najprv si očistíme ovocie. Jahody zbavíme stopiek, rebarboru olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a všetko vložíme do hrnca. Pridáme vodu s cukrom a pomaly varíme (cca 10 – 15 minút) do zmäknutia. Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu výživy. Necháme vychladnúť a presunieme do chladničky. Nakoniec výživu rozdelíme do pohárov, navrch pridáme jogurt (tí, ktorí majú maškrtný jazyk, si ho môžu dosladiť) a ozdobíme praženými ovsenými vločkami, kúskami jahôd, rebarbory a lístkami mäty. Výživu si najlepšie vychutnáte vychladenú.

Tip: Krátko na sucho opražené ovsené vločky získajú ľahkú orieškovú chuť a dodajú výžive chrumkavosť. Pre ľahšie trávenie môžete použiť jogurt so zníženým obsahom laktózy, napríklad Hollandia s 0,01 % laktózy.

JOGURTOVÝ KOLÁČ S ČEREŠŇAMI A LEVANDUĽOU

Pripravte si napríklad čerešňový koláč s nádychom Provensálska. Kúzlo mu dodá sušená bio levanduľa a najlepšie domáci vanilkový cukor. Príprava koláča nezaberie veľa času a hodvábne zamatovú štruktúru cesta docielite pridaním jogurtu. Tento dezert navyše nemusíte robiť len z čerešní. Tie môžete nahradiť ľubovoľným zrelým ovocím, na ktoré máte zrovna chuť.

Doba prípravy: 45 minút, pre 8 osôb

P O T R E B U J E T E: 200 gramov polohrubej múky, 120 gramov cukru, 80 gramov vanilkového cukru, ½ prášku do pečiva, 2 lyžičky sušené bio levandule, 2 vajcia,200 gramov bieleho jogurtu (napr. Gazdovský od Hollandia),400 gramov čerešní

hollandia 3 240817

P O S T U P: Koláč z jogurtového cesta s ovocím je ľahká pochúťka, ktorého príprava vám nezaberie ani hodinu. Všetky suché ingrediencie vysypte do väčšej misky, pridajte vajcia, jogurt a všetko dôkladne premiešajte. Vzniknuté cesto potom vlejte do nízkej formy o priemere 28 cm. Čerešne umyte, odkôstkujte a jemne poukladajte na cesto. Rúru predhrejte na 180 °C a koláč pečte zhruba 30 minút.

Tip: Vanilkový cukor si ľahko vyrobíte sami. Vo výkonnom mixére pomeľte pol kila krupicového cukru s vanilkovým strukom a vzniknutú zmes skladujte vo vzduchotesnej nádobe. Vyrobiť si vanilkový cukor doma sa oplatí hneď niekoľkokrát. Nielenže je jeho príprava jednoduchá, ale vyjde omnoho lacnejšie a je aromatickejší.

Svieža tvarohová torta zdobená lesnými plodmi HARIBO

Prečo nepodľahnúť chuti na sladké aj v lete? Vyskúšajte ľahký dezert, ktorý bude baviť vás i hostí! Inšpirujte sa receptom na tvarohový dezert zdobený cukríkmi v tvare lesných plodov.

P O T R E B U J E T  E: 300 g čokoládových sušienok, 250 g masla, 600 g tvarohu vo vaničke, 100 g bielej čokolády, 250 g čokoládovej polevy (alebo kvalitnej čokolády na rozpustenie)

Na ozdobu: 1 balenie HARIBO Berries, 1 balenie HARIBO Primavera

haribo 240817

P O S T U P:

1. Rozpusťte 50 g masla a medzitým rozmixujte sušienky.
2. Zmiešajte sušienkovú zmes s horúcim maslom, vytvarujte na dne tortovej formy korpus a nechajte stuhnúť v chladničke.
3. V miske rozmiešajte tvaroh s rozpusteným zvyškom masla a bielou čokoládou.
4. Krém rozotrite na pripravený sušienkový základ.
5. Akonáhle začne tvaroh tuhnúť, rozpustite polevu, poprípade čokoládu a tortu ňou polejte.
6.Pred servírovaním ozdobte dezert cukríkmi HARIBO Berries a Primavera.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.