Vytlačiť túto stránku

Vychutnajte si Toskánsko!

Napísal mc 24. apríl 2016

Pripravte si doma gastronomický zážitok! Práva chuť Toskánska môže byť aj na vašom tanieri. Najobľúbenejšie talianske jedlo pizza patrí aj u nás k jedlám, ktoré jedávame takmer denne. Viac ako 200-ročná tradícia značky BUITONI prichádza s novinkou, pizzou na smotanovom základe,  pečenou v našej kamennej peci na chrumkavom a tenkom ceste so starostlivo vybranými a čerstvými ingredienciami.

Toskánsko, krajina rozprávok a snov, ale aj prírody, vína a kuchyne. V minulosti bola kuchyňa tohto stredotalianskeho kraja nazývaná aj “kuchyňa chudobných”, pretože jej základ tvorila zdravá, ľahká, ale tiež rafinovaná chuť vidieka. Základom toskánskych pokrmov sú štyri ingrediencie: chlieb, extra panenský olivový olej, rôzne druhy mäsa a toskánske víno. Jej neodmysliteľnú súčasť tvoria aj bylinky a rôzne korenia. Nie je preto prekvapením, že v tomto prostredí vznikajú zaužívané a svetoznáme tradície a chute.

 

Pizza má meno BUITONI

Medzi pahorkami v Sansepolcro v samom srdci Toskánska stojí Casa Buitoni – symbol nášho záväzku ku kvalite, tradícii a dobrému jedlu. V tejto neoklasicistickej usadlosti žila rodina Buitoni niekoľko rokov a práve tu už od roku 1827 vznikajú recepty inšpirované toskánskym šarmom a životným štýlom – pohodou a radosťou z každodenných maličkostí života. „Mamma Giulia“, aj takto nazývali podnikavú zakladateľku značky Giuliu Boninsegni Buitoni, ktorá spolu s manželom založila v malej dielni prosperujúci podnik. Bez použitia strojov začali z tvrdej pšenice vyrábať cestoviny, ktoré zožali nečakaný úspech. Spoločným menovateľom značky sa stala inovácia. Kvalitné cestoviny dodávali aj kráľovskej rodine do Casa Savoia, v roku 1861 predstavili na výstave vo Florencii nový druh cestovín do polievky a od roku 1884 aj produkty bez lepku, ktoré však nezmenili chuť cestovín s tradíciou.