Vychutnajte si Toskánsko!

Pripravte si doma gastronomický zážitok! Práva chuť Toskánska môže byť aj na vašom tanieri. Najobľúbenejšie talianske jedlo pizza patrí aj u nás k jedlám, ktoré jedávame takmer denne. Viac ako 200-ročná tradícia značky BUITONI prichádza s novinkou, pizzou na smotanovom základe,  pečenou v našej kamennej peci na chrumkavom a tenkom ceste so starostlivo vybranými a čerstvými ingredienciami.

Toskánsko, krajina rozprávok a snov, ale aj prírody, vína a kuchyne. V minulosti bola kuchyňa tohto stredotalianskeho kraja nazývaná aj “kuchyňa chudobných”, pretože jej základ tvorila zdravá, ľahká, ale tiež rafinovaná chuť vidieka. Základom toskánskych pokrmov sú štyri ingrediencie: chlieb, extra panenský olivový olej, rôzne druhy mäsa a toskánske víno. Jej neodmysliteľnú súčasť tvoria aj bylinky a rôzne korenia. Nie je preto prekvapením, že v tomto prostredí vznikajú zaužívané a svetoznáme tradície a chute.

 

Pizza má meno BUITONI

Medzi pahorkami v Sansepolcro v samom srdci Toskánska stojí Casa Buitoni – symbol nášho záväzku ku kvalite, tradícii a dobrému jedlu. V tejto neoklasicistickej usadlosti žila rodina Buitoni niekoľko rokov a práve tu už od roku 1827 vznikajú recepty inšpirované toskánskym šarmom a životným štýlom – pohodou a radosťou z každodenných maličkostí života. „Mamma Giulia“, aj takto nazývali podnikavú zakladateľku značky Giuliu Boninsegni Buitoni, ktorá spolu s manželom založila v malej dielni prosperujúci podnik. Bez použitia strojov začali z tvrdej pšenice vyrábať cestoviny, ktoré zožali nečakaný úspech. Spoločným menovateľom značky sa stala inovácia. Kvalitné cestoviny dodávali aj kráľovskej rodine do Casa Savoia, v roku 1861 predstavili na výstave vo Florencii nový druh cestovín do polievky a od roku 1884 aj produkty bez lepku, ktoré však nezmenili chuť cestovín s tradíciou.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.