Vytlačiť túto stránku

Zažite gurmánsku romantiku s noblesou...

Napísal femme 07. júl 2014

... v kúzelných, parížskych kaviarňach a reštauráciách! Nechajte sa inšpirovať z netradičného cestovateľského sprievodcu - Paríž.


Paríž
ponúka rozmanité možnosti k výnimočným chvíľam, ktoré trávite v tomto najromantickejšom meste na svete. Určite k tomu prispeje aj francúzska kuchyňa, ktorá je originálna a  jedlá sú pripravované na vysokej úrovni, ale máte zaručenú aj vysokú úroveň ich servírovania.

Pre Francúzov je charakteristické, že začínajú jesť až večer a vo veľkom množstve. Toto zdanie však klame, o čom svedčí aj to, že prevažne zostávajú štíhli. Kde je tajomstvo ich štíhlej línie? Predovšetkým v malých porciách v niekoľkých chodoch, v pomalom tempe pri jedení, ktoré sa neraz predĺži aj na dve hodiny, a v neposlednom rade, nevynechávajú žiadne jedlo. Obľubujú čerstvé jedlá v menších porciách, ktoré sú však pravidelné.

Paríž ponúka kvalitné reštaurácie pre všetky príležitosti vo všetkých cenových kategóriách. Je len na vašom výbere, aký typ reštaurácie si zvolíte.


Parížska romantika

Cestovateľský sprievodca  Paríž odporúča večeru na lodi plaviacej sa na Seine. Zažijete dokonalé služby, svetlá veľkomesta odrážajúce sa v rieke a večerné mesto. Nemusí to byť však len večera, rezervovať si môžete aj obed. Orientačné ceny večere sa pohybujú od 99 € (prestige menu) až po 140 € (excellence menu).


Restaurant du Palais Royal je ideálnym romantickým  miestom v období, keď sa dá sedieť na letnej terase, ktorá sa nachádza na námestí. V nepriaznivom počasí, keď sa treba uchýliť do vnútra reštaurácie, oko estéta poteší nádherný a príťažlivý interiér.

-      záhrady Palis Royal, 110 Galerie de Valois

-      metro: linka 1, 7 stanica Palis Royal

-      priemerna cena jedál v reštaurácii á lá carte je do 60 €


Parížska noblesa

Tí, ktorí za svoje peniaze očakávajú kuchyňu ocenenú michelinskými hviezdičkami, nech si vyberú reštauráciu Le Cinq. Vaša útrata sa môže vyšplhať aj k 200 €, ale za svoje peniaze tu dostanete skvostné jedlo v nádherných priestoroch vo svetle a zlate. Niet divu, pretože všetok mobiliár bol vyrobený špeciálne pre túto reštauráciu.

-      31 Avenue George V, Hotel Four Seasons George V.

-      metro: linka 1 George V.

Le Taillevent patrí k najlepším a k najdrahším reštauráciám. V elegantnej reštaurácii zažijete umenie na tanieri. Keď však navštívite Le Taillevent Brasserie, za denné menu zaplatíte okolo 40 €. Milovníkov vín určite zláka raj nielen francúzskych vín v Les Caves de Taillevent.


Tradičná kuchyňa za dobrú parížsku cenu

Príjemnú atmosféru zažijete s tradičnou kuchyňou z regiónu Auvergne francúzskeho Stredomoria v reštaurácii L‘Ambasade d‘Auvergne. Pochutíte si na tradičných regionálnych pochúťkach, za ktoré zaplatíte okolo 33 €. Reštaurácia je rozdelená do troch miestností (L’Auberge, Les Artisans a Les Peintres, L’Ambassade d’Auvergne), ktorým dominujú červené stoličky.


Príjemný pobyt a dobrú chuť!

Zdroj: Cestovateľský sprievodca Paríž - spracované