Vytlačiť túto stránku

Kupujeme kuchynský drez

Napísal femme 08. máj 2011

Pokiaľ nie ste rozhodnutí aký typ kuchynského drezu hľadáte, nechajte sa inšpirovať internetom a kuchynskými štúdiami.


Práve tie vám vedia najlepšie poradiť a ponúknuť niekoľko možností. Predtým než vstúpite do jednania so štúdiom, skúste sa držať niekoľkých dôležitých rád, ktoré vás ochránia pred zlým rozhodnutím.

Moderný drez nie je len miestom na umývanie, ale má celkovú využiteľnosť pri príprave. Slúži na odkladanie riadu, malých domácich robotov, krájanie potravín a podobne. Určite je dôležité aj dizajnové hľadisko samotného drezu, jeho veľkosť a v neposlednom rade materiál, z ktorého je vyhotovený. Nerez je síce krásny, ale v domácnosti, kde sa varí viackrát cez deň a sú tam deti, si vyžaduje väčšiu starostlivosť. Granitové materiály a umelé kamene Polyston, Silgranit a Corian, majú ľahšiu údržbu, väčšiu odolnosť a masívnosť. Pri spomínaných materiáloch môžete drez povýšiť na ďalšiu pracovnú plochu, ktorá sa ľahko udržiava, určiť si tvar a doplnky v jednotnom štýle, na doladenie s interiérom. Navyše, originálne špičkové výrobky majú trvalé, prirodzené antibakteriálne vlastnosti.

Granitový drez je nedefinovateľný názov a v obchodnej sieti sa pod týmto termínom skrýva niekoľko rôznorodých materiálov v rozličnej kvalite. Kvalitný granitový drez je zmes kameniva a tvrdého polymethylakrylátu, zloženie je uvedené a certifikované, výrobca je overený a navyše poskytuje v produktovom rade rôzne technické vychytávky (odtoky, sitká, odpady prípojky na umývačky a iné prvky). Pri výrobe je dôležitá technológia a skúsenosti výrobcu, ktorý má okrem výrobných postupov prepracovaný aj dizajn; a to vám zaručia len osvedčené značky (Schock).