Vytlačiť túto stránku

Recepty

Napísal Hellmann's 13. marec 2011

S radosťou varíte a ešte viac koštujete nové jedlá? Inšpirujte sa a vyskúšajte nasledujúce recepty Hellmann’s Inspire:



Šťavnaté kuracie plátky Hellmann's

Potrebné ingrediencie pre 4 porcie: 
500 g kuracích pŕs, korenie, soľ, 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's, 2 strúčiky cesnaku, hladkú múku na obalenie kuracích pŕs, 4 lyžice oleja na vyprážanie

Postup: Kuracie prsia nakrájajte na 2 cm hrubé plátky, osoľte a okoreňte. Premiešajte mäso s tatárskou omáčkou Hellmann's a s prelisovaným cesnakom. Mäso môžete na 30 minút uložiť do chladničky - bude potom krehkejšie a šťavnatejšie. Plátky kuracích pŕs potom zľahka obaľte z oboch strán v múke, rozohrejte panvicu s olejom a plátky osmažte z oboch strán dozlatista.


Krehké bravčové kotlety Hellmann's

Potrebné ingrediencie pre 4 porcie: 4 bravčové kotlety, 4 lyžice majonézy Hellmann's, 2 cibule, korenie, soľ, nastrúhaný parmezán na posypanie

Postup: Kotlety dôkladne naklepte, osoľte, okoreňte a potom ich posypte kolieskami nakrájanej cibule. Následne potrite mäso a cibuľu majonézou Hellmann's a posypte nastrúhaným parmezánom. Takto pripravené mäso pečte vo vopred rozohriatej rúre na 190 - 200 ° C po dobu 25 minút dozlatista.

 
Gratinovaný losos Hellmann's

Potrebné ingrediencie pre 4 porcie: 4 filety lososa cca 150 g, 200 g kukuričných lupienkov, 4 plátky toastového chleba, 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's, 1 lyžica plnotučnej horčice, parmezán, listový petržlen, soľ, korenie

Postup: Lososa ochutíme soľou a korením. Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň lososa. Všetky suroviny spolu zmixujeme v mixéri do hladkej hmoty. Túto zmes nanesieme na jednotlivé porcie ryby a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 ° C cca 12 minút. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.

TIP: Lososa môžete nahradiť akýmkoľvek filé z bielych rýb (treska, pstruh, atď). V prípade, že doma nemáte kukuričné lupienky, pridajte do zmesi, ktorá sa nanáša na rybu kúsky pečiva navyše.


Zapečená Ciabatta Hellmann's

Potrebné ingrediencie pre 4 porcie: 1 ks ciabatty, 100 g nivy, 1 stredne veľká hruška, 8 plátkov chudej slaniny, hrsť vlašských orechov, 3 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's, 1 lyžica medu, sekaná pažítka

Postup: Pečivo rozrežeme na 4 plátky a opečieme v rúre nasucho. Z tatárskej omáčky, medu a pažítky pripravíme dresing, ktorým potrieme pečivo a rozložíme plátky nivy, slaniny a dáme zapiecť na 180 ° C, aby sa syr roztiekol a slanina zosklovatela. Hrušku nakrájame na tenké plátky a ozdobíme ňou jednotlivé porcie, ktoré posypeme orechmi. 

TIP: Okrem ciabatty môžete použiť staršie pečivo, ktoré nájdete doma. Pozdĺžne rozrezané rožky, alebo toastový chlieb, dokonca aj starší rascový chlieb chutí v tejto kombinácii excelentne.