Recepty z pečene

Niekomu vnútornosti chutia inému nie, pre tých prvých, femme pripravila recepty na úpravu hydinovej pečene.
alt

Vnútornosti, ako sú pečeň, jazyk alebo pľúcka majú vyššiu biologickú hodnotu. Predovšetkým teľacia a hovädzia pečeň, obsahuje vitamín A, B2 a železo. Liečivo pôsobí, pre svoj vysoký obsah železa, preto sa podáva málokrvným nátierka alebo zľahka opečená. 
 
 
Husacia pečeň na maďarsky spôsob
Potrebujete: 700-750 g husacej pečene, 500 ml studeného mlieka, 1,5 kg husacieho sadla, 300-400 ml studenej vody, 1 strednú cibuľu

Postup:  Pečeň ponoríte na hodinu do mlieka a potom ju utriete do sucha. Nakrájate sadlo a vložíte ho do hrnca so studenou vodou, pridáte cibuľu nakrájanú na štvrtiny a necháte prejsť varom. Pečeň vložíte do hrnca so sadlo, kde sa predtým všetka voda vyvarila. Takto pečeň restujete na miernom ohni do zlato hneda. Nakoniec pečeň necháte krátko odkvapkať, zľahka posypete mletou červenou paprikou a ihneď podávate s bielym pečivom a červeným vínom.
 
alt 

Kuracia pečeň so slaninkou a slivkami
Potrebujete: kuracie pečene, sušené slivky, kajanské korenie, slaninku, maslo 
 
Postup: Kuracie pečienky prudko restujete na masle, aby boli vo vnútri ešte ružové.  Na väčšie plátky slaninky ukladajte sušenú slivku, pečeň okoreníte kajanským korením, opatrne zrolujete a prichytíte špáratkom. Vložíte do misky na zapekanie a pečiete pri teplote 180°C asi 5 minút. Podávate s bielym chlebom a zeleninovým šalátom.

Kuracia pečeň s granátovým jablkom
Potrebujete:500 g pečene, 3 strúčky cesnaku, 1 ks feferónky, 1 bobkový list, viazaničku petržlenu, 200 ml olivového oleja, 1 ks granátového jablka
 
Postup: Pripravíte si do misy na zapekanie marinádu z oleja, pretlačeného cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate, nakrájanej feferónky bez jadier a bobkového listu. Potom do nej vložíte pečienky a necháte marinovať asi 3 hodiny. Rozohrejete si rúru na 180°C a vložíte do nej misu s pečienkami a pečiete 20 minút. Medzitým rozpolíte na polovicu granátové jablko, vyberiete jadierka a  vytlačíte šťavu na pečienky. Zapekáte ešte  5 minút a podávate s ryžou a šalátom.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.