V znamení Škorpióna

Škorpión má pri varení nesmierne vysoké hygienické a estetické požiadavky, no na chuťové detaily si až tak nepotrpí...

Nevypočitateľní, tvrdohlaví Škorpióni sem-tam dostanú chuť niečo dobré uvariť... Potrebujú však dokonalé technické vybavenie, všetky suroviny do posledného detailu a k tomu asistenta, ktorý tu niečo podá, tam niečo odloží a nakoniec všetko dôkladne poupratuje... Tieto nároky Škorpiónov výrazne (a logicky) redukujú počet ich kuchárskych snažení.

Odhodlanosť Škorpiónov (vo všeobecnosti) veľmi často zmarí nečakaný detail, s ktorým vo svojej povznesenosti odmietli rátať. Pokiaľ ide o kuchyňu, myknú plecom a zostávajú hladní.

Ľudia narodení v znamení Škorpióna pristupujú k jedlu "synteticky" - nepremýšľajú nad chuťovými drobnosťami a nemajú vysoké chuťové nároky; stačí im, keď je jedlo "celkom dobré", ale(!) musí byť servírované s vysokým štandardom. Keďže Škorpióni majú výrazne kladný vzťah k syrom, poteší ich vždy syrové fondue...

Jednoduché syrové fondue

P o t r e b u j e t e : veľký kus syra (napr. eidam), čierny chleba a suché biele víno.
P o s t u p : Syr uložte na panvicu a dajte ho roztopiť. Keď začne bublať, preložte ho z panvice na zohriaty tanier. Potom ho jemne dosoľte a okoreňte (čerstvo pomletým korením). Podávajte s čiernym chlebom a suchým bielym vínom.
Nezabudnite na "posledné sústo syrového fondue" (to, čo zostane na dne panvice). Má jedinečnú chuť a treba ho spravodlivo rozdeliť medzi všetkých "pochutnávajúcich si".


Zemiakové krokety /pre 2 osoby/

P o t r e b u j e t e : 500g zemiakov, 4 vajcia, 50g masla, strúhanku, olej, soľ.
Po s t u p : Ošúpané zemiaky uvarte v slanej vode a prelisujte. Do vychladnutých zemiakov pridajte 3 žĺtky, rozpustené maslo a vypracujte cesto. Vytvarujte z neho krokety (malé valčeky); obaľte ich rozšľahaným vajcom, strúhankou a opečte do zlata.


Chlebíčky a`la Marta

P o t r e b u j e t e : biely sendvič, majolku, cesnak, strúhaný syr (množstvo podľa chuti), mletú sladkú červenú papriku, mleté korenie, soľ.
Po s t u p : Majolku, strúhaný syr a roztlačený cesnak zmiešajte; pridajte ostatné ingrediencie a natrite na zľahka opečený sendvič. Podávajte so suchým červeným vínom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.