Postavte si sušienkový hrad!

Chladné februárové počasie a rýchlo zapadajúce slnko neponúka mnoho príležitostí na spoločné výlety do prírody s rodinou či priateľmi.


Dlhé zimné večery môžu byť únavné a pochmúrne a každý nápad na to, ako si ich spríjemniť spoločnou zábavou je viac jako vítaný. Hľadáte skvelý tip na večernú zábavu pre vás a vašich blízkych? Čo tak skúsiť niečo vyrobiť a zapojiť sa do súťaže o luxusnú dovolenku? Inšpirujte sa sušienkovými hradmi.  





Večernú zábavu v rodinnom kruhu ocení každý jej člen. V tomto ročnom období sa mnoho času vonku stráviť nedá a neustále vymýšľanie alternatívneho a zároveň atraktívneho programu počas nudných zimných večerov nie je práve jednoduché.



Zahrajte sa na architektov

Čo tak zahrať sa na cukrárskych architektov a preniesť kúsok slovenskej histórie do svojich kuchýň? Vyrobte si originálne repliky slovenských hradov. Recept je veľmi jednoduchý a s vašou pomocou zvládnu stavbu hradu aj tí najmenší členovia domácnosti. Svoje výtvory môžete navyše nahrať prostredníctvom špeciálnej aplikácie na www.zlatehrady.sk a skúsiť šťastie v súťaži o najvydarenejší hrad.

Ak sa obávate, že nezvládnete postaviť dokonalé hrady prepracované do posledného detailu, hoďte svoje starosti za hlavu. V súťaži totiž vyhráva originalita, nie puntičkárska dokonalosť - aj malý hrad môže byť odmenený veľkou výhrou. Pointou nápadu je predovšetkým príjemne stráviť čas so svojimi blízkymi a priateľmi, užiť si spoločné momenty a postaviť si taký hrad, na ktorý budete všetci právom hrdí.

Sušienku k sušienke a hlavná cena je vaša

Posielajte fotky svojich hradov na www.zlatehrady.sk a môžete vyhrať jednu z rozprávkových cien. Zájazd snov pre vás a vašich najbližších v hodnote 3 700 €, čarovný víkend na zámku v hodnote 550 € alebo tajuplný zlatý poklad plný sušienok čakajú na vás. Na webovej stránke nájdete však aj mnoho užitočných rád a inšpirácií pre vaše výtvory.

Neviete si rady so sušienkovými hradmi?

Na výrobu sušienkového hradu nepotrebujete žiadne špeciálne prísady, dokonca sa nemusíte riadiť ani náročným postupom. Úplne vám postačí vaša kreativita a rôzne druhy sušienok a oplátok Opavia Zlaté, ktoré si upravíte do požadovaných tvarov na základy, strechu a iné časti hradu.  Ako spojovací materiál vám poslúži kráľovská glazúra – vaječné bielka vymiešané s práškovým cukrom.

Ak chcete, aby vaše hrady vyzerali maximálne identicky s originálom, môžete si vytvoriť zo sušienok aj podklad, ktorý sa ponáša na pôdu. Ten vytvoríte najľahšie rozdrtením jedného balíčka Opavia Zlaté Koka, ktorý vymiešate s maslovým krémom do pevnej hmoty. Maslový krém pripravíte zmiešaním kráľovskej glazúry s maslom.

Hotové hrady môžete dozdobovať čokoládou. Okrem tmavej a bielej dosiahnete rôzne odtiene pridaním prírodného farbiva do bielej čokolády.

Inšpirácia od profesionálnej cukrárky

Netradičnú výzvu postaviť zlaté hrady zo sladkých oplátok prijala aj renomovaná profesionálna cukrárka Petra Zváčová Tóthová, ktorej torty zdobili aj vizuály prestížnej súťaže krásy. „Ja som veľký národovec a nápad vytvoriť slovenské hrady, ešte k tomu z keksíkov, bol pre mňa veľkou výzvou. Keksíky, už len tým, že sú iné, tvrdé, musia sa rezať a nedajú sa ohýbať a neprispôsobím si ich tak ako by som chcela, tak o to je to náročnejšie,“ hovorí o svojom popasovaní sa s výzvou cukrárka. Petra vytvorila tri repliky najznámejších hradov z troch regiónov Slovenska – Bratislavský, Oravský a hrad Krásna Hôrka.

Bratislavský hrad

Na výrobu základov Bratislavského hradu bolo použitých 27 balíčkov Zlaté Florenta, na strechu a vežičky 5 balení Zlatých polomáčaných a 5 balení Zlatých polomáčaných mini, na dozdobenie hradu drobnými okienkami a na podporu striešok bolo použité jedno balenie Zlatých sušienok kakaových a jedno balenie
Zlatých oplátok. 

 

Oravský hrad

Oravský hrad bol postavený z 20 balíčkov Zlaté Florenta, 5 balíčkov Zlatých oblátok, 5 balíčkov Zlatých polomáčaných, 2 balenia Zlatých polomáčaných mini, jedno balenie Zlatých oplátok a jedno balenie Zlatých Derby kakaových sušienok.

 

Hrad Krásna Hôrka

Na hrad Krásna hôrka bolo použitých 25 balíčkov Zlaté Florenta, 10 balíčkov Zlatých polomáčaných, 5 balení Zlatých polomáčaných mini, jeden balíček Zlatých sušienok medových a kakaových, jedno balenie Zlatých oplátok, jedno balenie Zlatých kolečiek kokosových polomáčaných a jedno balenie Zlatých Derby kakaových sušienok.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.